Nominatie voor Stadstoezicht

Nominatie voor Stadstoezicht

30-9-2011

Bureau Stadstoezicht van de gemeente Hoorn is genomineerd voor de Projecttrofee Vernieuwend Toezicht.

Dit is onderdeel van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2011. Dat maakte de Inspectieraad op zaterdag 1 oktober bekend.

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht worden georganiseerd door de Inspectieraad, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), het Landelijk Overleg Milieuhandhaving (LOM) en de Vereniging Stadswerk Nederland (VSN).

Nominatie
Bureau Stadstoezicht is genomineerd voor het project Toezicht en Handhaving Jeugd en Alcohol. Dit is een van de drie projecten die genomineerd zijn voor de Projecttrofee Vernieuwend Toezicht 2011. Het project is opgestart toen Hoorn samen met andere West-Friese gemeenten onder de naam ‘West-Frisland’ het alcoholgebruik onder jongeren wilde terugdringen.

Handhaving Jeugd en Alcohol
Door toezicht en handhaving op de drank- en horecaregelgeving integraal op te pakken en de APV aan te passen is de handhaving een stuk eenvoudiger en effectiever geworden. De regelgeving is aangescherpt. Bij overlast is alcoholbezit onder de 16 jaar strafbaar geworden. Tegelijkertijd zijn alle handhavers van bureau Stadstoezicht opgeleid door de Voedsel en Waren Autoriteit, zodat de handhaving op de drank- en horecawet integraal onderdeel is geworden van hun werk.

Breng je stem uit!
Vanaf 3 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. Dat kan via de website www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl. Op 10 november wordt bekend gemaakt welk project de Projecttrofee heeft gewonnen.

oktober 2011
 <<   <  pagina 389 / 533  >   >> 

Direct naar