Coffeeshop Dubbele Buurt 1 mei open

Coffeeshop Dubbele Buurt 1 mei open

25-4-2013

De geplande opening van de coffeeshop aan de Neutronweg per 1 mei is uitgesteld.

Ondernemers hebben via hun advocaat bij de rechtbank het verzoek gedaan om de coffeeshop te verbieden om open te  gaan totdat hun bezwaren inhoudelijk zijn behandeld.

Omdat de coffeeshop aan de Neutronweg nog niet open kan, zijn met de coffeeshopexploitant aan de Dubbele Buurt harde afspraken gemaakt over extra maatregelen om meer klanten op een goede manier te kunnen helpen. Dan gaat het concreet om meer toezicht buiten en extra personeel om de klanten snel te kunnen bedienen.

Burgemeester Onno van Veldhuizen: ‘Ons streven was om de twee coffeeshops gelijktijdig open te laten gaan, zodat bezoekersstromen worden gespreid. Het is jammer dat dit nu niet lukt. Maar juist omdat er altijd de mogelijkheid is dat een coffeeshop gesloten moet worden, heeft de gemeenteraad bewust gekozen voor twee coffeeshops in handen van verschillende exploitanten. Daarmee zijn we als stad minder kwetsbaar, waardoor we straathandel zo veel mogelijk voorkomen. Door deze gerechtelijke procedure blijkt nu al hoe noodzakelijk de keuze voor twee coffeeshops was.’

Het verzoek om de coffeeshop aan de Neutronweg te verbieden open te gaan totdat de bezwaren inhoudelijk zijn behandeld, wordt op 16 mei door de rechtbank behandeld. Gebruikelijk is dat de rechter na ongeveer twee  weken uitspraak doet. De coffeeshopexploitant streeft er nog steeds naar zo snel mogelijk open te gaan.