Extra controle op huisvuil

Extra controle op huisvuil

26-11-2012

Op zondag 25 november vond een onverwachte controle op het aanbieden van vuilnis in de binnenstad plaats.

Op (koop)zondag 25 november hebben medewerkers van het bureau Stadstoezicht een extra controle uitgevoerd op het aanbieden van vuilnis in de binnenstad. De inspecteurs hebben vooral gelet op het te vroeg buitenzetten van vuilniszakken en grofvuil. Zij troffen tijdens de niet aangekondigde actie 38 zakken aan, waaronder ook zakken met bedrijfsafval. Van 16 zakken kon de afzender achterhaald worden, omdat ze adresgegevens bevatten.

De inspecteurs gaan deze week de verschillende adressen langs om de overtreders te beboeten. Het is immers niet toegestaan om vuilniszakken en grofvuil in de openbare ruimte achter laten of op onjuiste tijdstippen buiten te zetten. Huisvuil mag pas vanaf 6.00 uur ’s ochtends op de ophaaldag langs de kant van de weg gezet worden. De boete voor een vuilniszak is 85 euro; voor grofvuil is de boete 340 euro.

Wethouder Michiel Pijl: ‘Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen van bewoners over huisvuilzakken of grofvuil dat buiten de ophaaldagen op straat wordt gezet. Dat geeft overlast, zorgt voor een rommelig straatbeeld en wekt ongenoegen bij bezoekers van de binnenstad. Vuilniszakken die te vroeg langs de weg staan worden meer dan eens kapot gemaakt door dieren of in brand gestoken. We concentreren ons momenteel op de binnenstad, maar onze controles vinden plaats door de hele stad!’

HVC
In de gemeente Hoorn zamelt HVCinzameling afval in. Op www.hvcinzameling.nl en www.hvcnieuws.nl staat informatie over de dagen en tijden waarop de vuilniswagen langskomt. Ook staat hier op welke manier ander afval wordt ingezameld, zoals grofvuil, chemisch afval en plastic. Met vragen kunnen inwoners bellen naar 0800 0700.

november 2012
 <<   <  pagina 492 / 541  >   >> 

Direct naar