Bezoekers/toeristen

Bezoekers/toeristen

Hoorn is zeer gewild bij bezoekers, zowel bij toeristen als bij dagjesmensen. Het maakt niet uit in welk seizoen en bij welk weertype je Hoorn bezoekt. In deze bruisende stad aan het Markermeer valt altijd wel iets te beleven. Jaarlijks genieten honderdduizenden mensen van Hoorn, het kloppend hart van West-Friesland.

Hoorn is een echte winkelstad met een zeer gevarieerd winkelaanbod in een sfeervol centrum met vele gezellige terrasjes, cafeetjes en restaurantjes. De levendige haven met bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden is zeker een bezoekje waard. In de zomer liggen de havens vol met plezierjachten en charterschepen. Steek ook eens door naar het Oostereiland. In deze gerenoveerde voormalige gevangenis vindt u onder andere het Museum van de Twintigste Eeuw, een filmhuis (Cinema Oostereiland) en een horecagelegenheid. Achterop het Oostereiland vindt u het Centrum Varend Erfgoed. Daar kunt u van 1 maart tot 1 november ook het VOC-schip De Halve Maen bezichtigen. 

Hoorn is gunstig bereikbaar via de A7. Aan de rand van deze autosnelweg ligt de overdekte kunstijsbaan "De Westfries". Hier vlakbij is in 2014 een nieuw hotel geopend, "'Hotel HoornA7". In dit complex is ook een bioscoop en casino gevestigd.

Hoorn heeft een bloeiend cultureel leven en biedt tijdens jaarlijkse evenementen een podium voor muziek, kunst en theater. Vele oude en nieuwe schatten zijn te vinden in vier bijzondere musea; het Affichemuseum, het Westfries Museum, de Museumstoomtram en het eerder genoemde Museum van de Twintigste Eeuw.