Hoornse monumenten open voor bezoekers

4 september 2019

Op zaterdag 14 september 2019 is het Open Monumentendag. Veel van de monumentale panden in Hoorn, Blokker en Zwaag zijn dan te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

De jaarlijkse Open Monumentendag staat dit jaar uiteraard in het teken van de Gouden Eeuw. In de binnenstad zijn tientallen monumenten van binnen te bewonderen, van De Waag tot de Sint Jozefschool en van het Waterschapshuis tot het voormalig kantongerecht. Veel musea zijn gratis te bezoeken. Ook aan de dorpslinten kunnen bezoekers achter de deuren kijken, denk aan molen de Krijgsman of de Lourdeskapel. Ervaren gidsen vertellen over de historie van het pand, of de eigenaar van het pand ontvangt de bezoekers. 

Activiteiten

Op Open Monumentendag vinden er meerdere activiteiten plaats. Op de Roode Steen is een informatiemarkt, een boekenmarkt van Vereniging Oud Hoorn en de grootste luchtfoto van Noord-Holland. In de tijdelijke tentoonstelling ‘Bouwen in Hoorn’ wordt een bijzondere collectie van bouwtekeningen getoond. In zeven panden zijn muzikale bijdragen van muziekschool Boedijn te horen. In de havens van Hoorn liggen rondom de Doelenkade historische schepen. 

Programma

Open Monumentendag vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk op de website van Stichting Open Monumentendag Hoorn voor meer informatie en de brochure. De brochure is ook gratis te verkrijgen op de informatiemarkt op de Roode Steen.