Coronasteun voor ondernemers, ZZP’ers, stichtingen en verenigingen

De gemeente zet extra geld en tijd in voor hulp en ondersteuning aan iedereen die financieel is getroffen door de coronacrisis. Heeft u moeite om rond te komen, schulden of andere geldzorgen? Blijf niet rondlopen met vragen, maar zoek hulp! De gemeente helpt u om aanspraak te maken op de juiste regelingen en bekijkt samen met u wat er in uw situatie nodig is. Neem dan contact op met 1.Hoorn via 0229 25 22 00 of via het aanmeldformulier.

Hoe kan de gemeente u helpen?

De gemeente kan u onder andere helpen met het oplossen van betalingsachterstanden, herfinanciering en heroriëntatie, maar ook met een coach om uw bedrijf weer op de rit te krijgen. Dit is maatwerk, er wordt bij ieders situatie gekeken wat er nodig is. Bekijk in een filmpje wat de gemeente voor u kan betekenen. 

Gemeentelijke belastingen en huur gemeentelijk vastgoed

Ondernemers die door corona hun werk stil moesten leggen, krijgen financiële hulp in 2022:

  • Ondernemers kunnen gratis uitstallingen en terrassen plaatsen.
  • Organisatoren van evenementen, kunnen gratis een evenementenvergunning aanvragen. 
  • De gemeente rekent geen havengeld aan de bruine vloot als zij een bezoek aan Hoorn brengen.   
  • Ondernemers en zzp’ers kunnen uitstel van betaling vragen voor gemeentelijke belastingen. Neem hiervoor contact op via invordering@hoorn.nl.

Hoornse Ondernemers Tegemoetkomingsregeling

Ook in 2022 is er de Hoornse Ondernemers Tegemoetkomingsregeling (HOTR). De gemeente stelt een bedrag van maximaal € 1.000 beschikbaar per ondernemer of instelling. Van dit bedrag betaalt de gemeente hun zakelijke gebruikersbelastingen over het jaar 2022. Denk hierbij aan de OZB gebruikersbelasting niet-woningen, rioolheffing gebruiker niet-woning, havengeld voor vaste ligplaatshouders en reclamebelasting. Lees meer op de pagina Hoornse Ondernemers Tegemoetkomingsregeling.

Meer informatie voor ondernemers en werkgevers

Er zijn diverse landelijke websites waar meer informatie beschikbaar is en veel gestelde vragen worden beantwoord.

Bij andere vragen over het coronavirus kunnen ondernemers kijken op de website van het RIVM. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam van de Kamer van Koophandel via 0800 2117.

Regeling voor stichtingen en verenigingen

Stichtingen en verenigingen kunnen uitstel van betaling vragen voor gemeentelijke belastingen. Neem hiervoor contact op via invordering@hoorn.nl. 

Regeling voor culturele instellingen

Voor culturele instellingen heeft de gemeente een tijdelijke subsidieregeling opgesteld. Subsidie aanvragen kan tot en met 2023. Kijk voor alle informatie op de pagina Coronasteun voor culturele sector aanvragen.

Coronasteun Rijksoverheid

Het coronasteunpakket van de Rijksoverheid is per 1 april 2022 gestopt. U kunt hier geen gebruik meer van maken. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Corona en uw werk

Ondernemers die andere vragen hebben over wat het Coronavirus betekent in relatie tot hun werk, kunnen terecht bij de accountmanagers van de Gemeente Hoorn

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.