Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Nieuwsoverzicht

 • 21-7-2017

  Aanpassing proef Kerkplein

  Na de kermis komt er een derde proefsituatie voor het Kerkplein. Tegen de zuidkant van de Grote Kerk komen er 9 extra parkeerplaatsen bij.

 • 21-7-2017

  Maandag beginnen de zomerspelen!

  Aankomende maandag beginnen de Hoornse Zomerspelen alweer. Die duren tot en met vrijdag 4 augustus. Je kunt je nog steeds inschrijven!

 • 21-7-2017

  D’Oude Waegh en gemeente Hoorn MVO Proud Partner

  Restaurant d’Oude Waegh en de gemeente Hoorn hebben het MVO Proud Partner keurmerk ontvangen. Dit gebeurde tijdens een informatiebijeenkomst over sociaal ondernemen.

 • 21-7-2017

  Inloopspreekuur mantelzorg en ouderenadvies

  Op donderdag 3, 17 en 31 augustus is ouderenadviseur Jan Olijve van MEE & de Wering aanwezig in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen. U kunt er van 15.00 tot 17.00 uur uw vragen stellen die te maken hebben met ouder worden en mantelzorg.

  Categorie: Zorg en welzijn

 • 20-7-2017

  Monumenten Hoorn krijgen schildjes

  In ruim 800 Hoornse monumenten valt deze week een monumentenschildje op de deurmat. De gemeente Hoorn zendt de eigenaren van alle 804 monumenten een schildje toe en vraagt deze op de gevel te bevestigen. De monumenten in de stad worden zo voor iedereen zichtbaar.

 • 19-7-2017

  Nieuwe Maelsonstraat 21 juli open

  Op vrijdag 21 juli gaat de nieuwe Maelsonstraat open.

 • 18-7-2017

  Nieuw logo gemeente Hoorn

  Dinsdag 18 juli onthulden burgemeester Jan Nieuwenburg en wethouder Theo van Eijk het nieuwe logo van de gemeente Hoorn. Ook in het nieuwe logo staat de trotse eenhoorn centraal, zij het in een moderner jasje.

 • 18-7-2017

  Voorzieningen Hoorn scoren goed volgens landelijk onderzoek

  Hoorn scoort goed als groot centrumgebied. Dat blijkt uit een onderzoek van Goudappel Coffeng naar de economische vitaliteit van 100 centrumgebieden. Volgens het onderzoeksbureau springen met name het voorzieningenaanbod en de ruimtelijke kwaliteit van de stad er positief uit.

 • 14-7-2017

  Vergunninghouders leren over de Nederlandse cultuur

  Op donderdag 13 juli ondertekende de eerste groep vergunninghouders in Westfriesland de participatieverklaring. Deze verklaring is bedoeld om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te wijzen op de rechten, plichten en fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving.

 • 14-7-2017

  Hoornse raad wil dat WerkSaam stopt met flextensie

  De Hoornse gemeenteraad wil dat leer-werkbedrijf WerkSaam stopt met het re-integratie instrument flextensie.

  Categorie: Gemeenteraad