Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

sport , sportopbouwwerk , sportsubsidie , sportveld , sportvereniging

 • 1-5-2017

  Doet u mee met de Hoornse Wijkenlopen?

  Vanaf woensdag 10 mei kunnen jong en oud acht woensdagavonden meedoen aan de sportieve en recreatieve Wijkenlopen. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd parcours door de wijken van Hoorn. U kunt zich voor iedere loop de avond zelf inschrijven.

  Categorie: Sport

 • 7-4-2017

  Probeer een nieuwe sport met de Jeugdsportpas

  In mei starten weer verschillende sporten om uit te proberen. Variërend van bergbeklimmen tot atletiek en van bootcamp tot zwemmend redden. Het is bedoeld voor kinderen vanaf groep 5 van het basisonderwijs uit Hoorn, Blokker en Zwaag. Zij kunnen zich inschrijven voor de Jeugdsportpas via de website www.sportpas.nl/hoorn.

  Categorie: Sport

 • 6-4-2017

  Voorinschrijving Hoornse Wijkenlopen geopend

  De voorinschrijving voor de 28e editie van de Hoornse Wijkenlopen is geopend. Vanaf woensdag 10 mei kunnen jong en oud acht woensdagavonden meedoen aan deze sportieve en recreatieve lopen. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd parcours door de wijken van Hoorn. Wie zich vooraf wil inschrijven, kan dit tot 18 april doen via sportopbouwwerk@hoorn.nl.

  Categorie: Sport

 • 5-4-2017

  15 jaar fitness voor ouderen in Hoorn, Zwaag en Blokker

  Al 15 jaar doen 200 inwoners van Hoorn en Zwaag mee aan fitness voor ouderen. Om dit te vieren bracht wethouder Ben Tap op woensdag 5 april een bezoekje aan de sportieve 70-plussers in woonzorgcentrum Westerhaven en deed hij een lesje mee. Wie benieuwd is naar deze lessen kan vrijblijvend informeren.

  Categorie: Sport

 • 9-3-2017

  Leer de basis van hardlopen

  Wil je gaan hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is ‘Start to Wijkenlopen’ iets voor jou. In zes trainingen leer je voor een aantrekkelijk tarief de basisbeginselen van het hardlopen.

 • 3-3-2017

  Grote Waal Fit: beweegprogramma voor bewoners Grote Waal

  In de Grote Waal start het beweegprogramma Grote Waal Fit. Op vrijdag 17 maart is de eerste activiteit: walking football. Op zaterdag 18 begint de cursus kanovaren bij zwembad De Waterhoorn.

  Categorie: Sport

 • 10-2-2017

  Kom als superheld naar de Vakantie Spelen in de voorjaarsvakantie

  Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 februari kunnen basisschoolleerlingen weer meedoen aan de Vakantie Spelen. In verschillende sporthallen zijn er leuke activiteiten. Het thema is ‘superhelden’ dus kom als je favoriete superheld.

  Categorie: Sport

 • 16-12-2016

  Fittest en beweegprogramma Grote Waal

  Op zaterdag 14 januari is er voor 55 tot 75-jarigen uit de Grote Waal een fittest. Specialisten testen onder andere de bloeddruk, BMI, lenigheid en knijpkracht. De test is onderdeel van ‘Grote Waal Fit’: een project om mensen van die leeftijd fit te houden en maken.

 • 9-12-2016

  Activiteiten voor mensen met een chronische aandoening

  In januari start de vijfde cursusperiode van het project Wmo/Diabetes in Beweging. U kunt meedoen aan een cursus Fifty Fit, Bewegen met tennis of Tai Chi. Een cursus duurt 6 weken. Ook zijn er weer wekelijkse activiteiten zoals fitness en zwemmen. Het aanbod is bedoeld voor mensen die gebruik maken van de Wmo, mensen met diabetes type 2 en chronisch zieken. Kunt u niet zelfstandig komen? Neem dan uw mantelzorger mee.

 • 23-9-2016

  Samen Hoorn dementievriendelijk maken

  Op Wereldalzheimerdag, 21 september, ondertekenden vele organisaties, verenigingen en bedrijven een intentieverklaring om samen Hoorn dementievriendelijk te maken.