Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

sport , sportopbouwwerk , sportsubsidie , sportveld , sportvereniging

 • 9-3-2017

  Leer de basis van hardlopen

  Wil je gaan hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is ‘Start to Wijkenlopen’ iets voor jou. In zes trainingen leer je voor een aantrekkelijk tarief de basisbeginselen van het hardlopen.

 • 3-3-2017

  Grote Waal Fit: beweegprogramma voor bewoners Grote Waal

  In de Grote Waal start het beweegprogramma Grote Waal Fit. Op vrijdag 17 maart is de eerste activiteit: walking football. Op zaterdag 18 begint de cursus kanovaren bij zwembad De Waterhoorn.

  Categorie: Sport

 • 10-2-2017

  Kom als superheld naar de Vakantie Spelen in de voorjaarsvakantie

  Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 februari kunnen basisschoolleerlingen weer meedoen aan de Vakantie Spelen. In verschillende sporthallen zijn er leuke activiteiten. Het thema is ‘superhelden’ dus kom als je favoriete superheld.

  Categorie: Sport

 • 16-12-2016

  Fittest en beweegprogramma Grote Waal

  Op zaterdag 14 januari is er voor 55 tot 75-jarigen uit de Grote Waal een fittest. Specialisten testen onder andere de bloeddruk, BMI, lenigheid en knijpkracht. De test is onderdeel van ‘Grote Waal Fit’: een project om mensen van die leeftijd fit te houden en maken.

 • 9-12-2016

  Activiteiten voor mensen met een chronische aandoening

  In januari start de vijfde cursusperiode van het project Wmo/Diabetes in Beweging. U kunt meedoen aan een cursus Fifty Fit, Bewegen met tennis of Tai Chi. Een cursus duurt 6 weken. Ook zijn er weer wekelijkse activiteiten zoals fitness en zwemmen. Het aanbod is bedoeld voor mensen die gebruik maken van de Wmo, mensen met diabetes type 2 en chronisch zieken. Kunt u niet zelfstandig komen? Neem dan uw mantelzorger mee.

 • 23-9-2016

  Samen Hoorn dementievriendelijk maken

  Op Wereldalzheimerdag, 21 september, ondertekenden vele organisaties, verenigingen en bedrijven een intentieverklaring om samen Hoorn dementievriendelijk te maken.

 • 23-9-2016

  Diabetes? Met bewegen kunt u meer!

  Op vrijdag 18 november is er een dag vol workshops en presentaties voor iedereen die met chronische ziekte te maken heeft. Diabetes is een van de ziektes waar speciale aandacht voor is.

 • 16-9-2016

  Vrijdag 18 november: ‘Met bewegen kunt u meer!’

  Noteer alvast in uw agenda: op vrijdag 18 november is er een dag vol workshops en presentaties voor iedereen uit Westfriesland die met chronische ziekte te maken heeft.

  Categorie: Sport

 • 31-8-2016

  Hoorn beweegt: sportbeurs voor jong en oud

  Op zondag 11 september 2016 organiseert Sportopbouwwerk Hoorn de sportbeurs ´Hoorn beweegt´. Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur welkom tijdens dit gratis evenement om kennis te maken met de sport- en beweegactiviteiten in Hoorn.

  Categorie: Sport

 • 29-8-2016

  Inschrijven nieuw seizoen Jeugdsportpas

  Kinderen van groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs uit Hoorn, Blokker en Zwaag kunnen zich inschrijven voor de Jeugdsportpas. Met deze pas kunnen zij 3 verschillende sporten uitproberen bij ruim 40 sportaanbieders in de gemeente Hoorn.

  Categorie: Sport