Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Gemeente Hoorn , Hoorn , Noord Holland , Westfriesland

 • 21-4-2017

  Koningsdag: feest in Hoorn, Blokker en Zwaag

  Op donderdag 27 april, Koningsdag, is er in de binnenstad van Hoorn vrijmarkt. De combinatie van levendige straathandel door particulieren, enthousiast publiek en hier en daar een muzikaal accent gaat ongetwijfeld voor een drukke, feestelijke dag zorgen voor jong en oud. In Blokker en Zwaag is ook het nodige te doen.

 • 21-4-2017

  Infobakfiets blikvanger voor bezoekers Hoorn

  Op donderdag 20 april openden wethouder Ben Tap en ad interim directeur van Regio VVV Hart van Noord-Holland Peter Timmermans het toeristisch seizoen in Hoorn. De opening was tevens het startsein voor de rondrijdende informatiebakfiets in de stad.

 • 20-4-2017

  Bloemenpracht met duurzame bloembollen

  Wie langs de Blokmergouw, de Oosterscheldeweg, de Dinkelweg of de Volkerakweg heeft gereden, heeft ze in volle glorie zien staan: bloeiende bolbloemen zoals krokussen, sterhyacinten en narcissen.

 • 19-4-2017

  Burgemeester lanceert app 'Oorlog in Hoorn'

  Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft woensdag 19 april de app ‘Oorlog in Hoorn’ officieel gelanceerd. De app, ontwikkeld in opdracht van het Hoornse Comité 40-45, vertelt het verhaal van onze stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • 18-4-2017

  Burgemeester sluit drugswoning

  Burgemeester Nieuwenburg van de gemeente Hoorn heeft besloten om een drugswoning aan de Han Hoekstrahof voor drie maanden te sluiten.

 • 18-4-2017

  Grote Voorjaarsmarkt in Hoorn

  Op woensdag 26 april staat de Hoornse binnenstad in het teken van de Grote Voorjaarsmarkt.

 • 14-4-2017

  Rijtuigenloods en tuindersschoorsteen aangewezen als monument

  Het college heeft de rijtuigenloods van de museumstoomtram en de tuindersschoorsteen in Blokker aangewezen als gemeentelijke monumenten.

 • 14-4-2017

  Korte ritten met elektrisch Wmo-vervoer in binnenstad, Blokker en Kersenboogerd

  Vanaf vrijdag 14 april kunnen mensen met een Wmo-vervoerspas uit Blokker, de Kersenboogerd en binnenstad gebruik maken van een nieuw vervoersmiddel voor korte ritten. Het zijn elektrische auto’s, E-Shuttles, van Regiotaxi West-Friesland die vijftien minuten van te voren zijn te reserveren. De ritten zijn maximaal drie kilometer en kosten één euro.

  Categorie: Zorg en welzijn

 • 12-4-2017

  Overeenkomst nieuwbouw Siriusstraat en omgeving

  Intermaris en de gemeente knappen samen het woongebied van de Siriusstraat, Steenbokstraat en Zuiderkruisstraat op. Er komen nieuwe woongebouwen en de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. Om dit in gang te zetten tekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst.

 • 11-4-2017

  Lancering project WerkBij Westfriesland

  WerkBij Westfriesland is vanaf 10 april 2017 hèt online platform waar bedrijven en jong talent elkaar vinden, boeien en worden verbonden. De regio Westfriesland lanceert dit platform op maandag 10 april. WerkBij Westfriesland is een social media marketingproject om Westfriese bedrijven en jong talent aan elkaar te koppelen.