Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Gemeente Hoorn , Hoorn , Noord Holland , Westfriesland

 • 22-2-2017

  Belastingaanslagen komen eraan

  Rond het weekend van 25 februari krijgen inwoners en ondernemers in Hoorn hun belastingaanslag.

 • 22-2-2017

  Sluiting drugspanden Zwaag

  Burgemeester Nieuwenburg van de gemeente Hoorn heeft besloten om twee drugspanden in Zwaag te sluiten.

 • 20-2-2017

  Zorgprofessionals getraind via project Mantelzorgpad

  Bijzondere zorgprojecten komen in aanmerking voor een innovatiesubsidie. Deze projecten zijn een aanvulling op het bestaande zorgaanbod in Hoorn. Wethouder Nel Douw bezocht het innovatieproject Mantelzorgpad, voor betere ondersteuning aan mantelzorgers.

 • 17-2-2017

  Is thuis afval scheiden nuttig? Jazeker!

  Door thuis uw afval te scheiden zorgt u ervoor dat waardevolle materialen niet verbrand worden maar een nieuw leven kunnen krijgen. ‘En waarom kan HVC dat afval dan niet scheiden?’ vraagt u zich misschien af na berichtgeving in de media over het nut van het scheiden van plastic en blik.

 • 16-2-2017

  Startersloket voor Westfriese ondernemers

  Op 16 februari is in Hoorn het officieel het Startersloket gelanceerd. Onder belangstelling van onder andere Westfriese wethouders, afgevaardigden uit het onderwijs, het bedrijfsleven werd een nieuwe website voor startende ondernemers geïntroduceerd.

 • 16-2-2017

  Cursus Verstand van (geld)zaken

  Is uw (gezins)situatie veranderd en heeft dit financiële gevolgen? Of wilt u tips om op een goede manier uw financiën bij te houden? Geef u dan op voor de cursus 'Verstand van (geld)zaken'.

 • 16-2-2017

  Zaterdag 4 maart: informatiemiddag voor monumenteigenaren over duurzaamheid

  Speciaal voor eigenaren van oude woningen is er op zaterdag 4 maart een informatieve middag bij de Museum Stoomtram. Het gaat om bewoners van monumenten en woningen van voor 1950 in de historische binnenstad en aan de dorpslinten.

 • 16-2-2017

  Vrijwilliger Piet Stam in het zonnetje gezet

  Piet Stam zou je kunnen omschrijven als mister Showband Hoorn. Al 40 jaar is hij binnen de Showband actief. Dit jubileum is een mooi moment om Piet Stam in het zonnetje te zetten.

 • 15-2-2017

  Uw organisatie als toneel waar de besluiten vallen

  Het college zoekt op de dinsdagochtend letterlijk de verbinding met de stad. Dat doen ze door niet alleen in het stadhuis te vergaderen, maar ook op locatie. Burgemeester Jan Nieuwenburg nodigt organisaties en bedrijven van harte uit om zich aan te melden als vergaderlocatie.

 • 14-2-2017

  Verkiezingsborden en stempassen Tweede Kamerverkiezing

  Op woensdag 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Uiterlijk woensdag 1 maart ontvangen alle inwoners van Hoorn die mogen stemmen een stempas per post. Deze week worden in Hoorn nieuwe verkiezingsborden geplaatst.