Eenhoornzegel voor 25-jarig Broadway

Eenhoornzegel voor 25-jarig Broadway

13-3-2017

Zondagavond 12 maart heeft wethouder Judith de Jong een Eenhoornzegel aan Musical Popkoor Broadway overhandigd. Het koor uit Hoorn bestaat 25 jaar. Het zegel van 500 euro is het verjaardagscadeau van het gemeentebestuur aan het koor.

Musical Popkoor Broadway bestaat sinds 1992. Het is een van Nederlands grootste musical- en popkoren. Het koor ontstond op initiatief van de ouders van de leden van kinderkoor De Wielewaal. Door het enthousiasme waarmee hun kinderen wekelijks zongen, wilden zij ook op de bühne te staan. Broadway heeft zo’n 185 leden, zowel mannen als vrouwen. De artistieke leiding is in handen van dirigent Patrice van Opstal en regisseur Bas Groenenberg. Het vaste combo van Broadway staat onder leiding van Ruud Luttikhuizen.

Bekend in Nederland

Broadway staat landelijk bekend als een professioneel en succesvol koor met een divers repertoire. Het eerste hoogtepunt van het koor was al direct op de eerste repetitieavond. Gerekend werd op zo’n 35 mensen, maar er kwamen er maar liefst 174. Een optreden in Carré met Pia Douwes was ook een van de hoogtepunten. Andere bijzondere plekken waar het koor heeft opgetreden zijn: het Wintercircus in Den Haag, Sister Act in Tilburg en een korenfestival in Paradiso. Elke vier jaar is er een serie theaterconcerten van Broadway in Schouwburg Het Park. Optredens van Broadway tijdens de jaarlijkse Hoornse Stadsfeesten vormen altijd een hoogtepunt van de feesten. Ook treedt Broadway met veel plezier op bij Leekerweide en Esdégé-Reigersdaal.

Sing-a-Long

Om het 25-jarig jubileum te vieren, organiseerde Broadway op zondag 12 maart het festival KOREN Laat Je HOORN in de Othellozaal van Schouwburg Het Park. Dit korenfestival, met lichte muziek (musical, pop, close harmony), sloot ‘s avonds af met een Sing-a-Long-concert van alle koren bij elkaar.

Waardering

Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente.

Print