Scholieren in debat tijdens Dag van de Leerplicht

Scholieren in debat tijdens Dag van de Leerplicht

16-3-2017

Op 16 maart tijdens de Dag van de Leerplicht gingen scholieren van vijf scholen uit Hoorn met elkaar in debat over de leerplicht. Het team van d’Ampte is uitgeroepen tot winnaar van het debat.

Tijdens de Dag van de Leerplicht  discussieerden scholieren van vijf vo-scholen uit Hoorn met elkaar over de leerplicht. Onder leiding van wethouder Samir Bashara debatteerden ze over stellingen als: ‘Ook zonder diploma krijg je een goed betaalde baan’ of ‘Zonder leerplicht en recht op onderwijs bestaat de kans dat Nederland een ontwikkelingsland wordt’.

In debat
De vo-scholen die meededen zijn: d’Ampte, Clusius College, OSG West-Friesland, Copernicus en SG Newton. De leerlingen zitten in het eerste jaar van vmbo/mavo en kwamen met een team van vijf leerlingen naar het stadhuis. Met de stellingen was van te voren geoefend op school. Het was een levendig debat met als winnaar het team van d’Ampte. Zij ontvingen van wethouder Samir Bashara een leuke prijs voor de hele klas.

Landelijk doel van de Dag van de Leerplicht
Het doel van de Dag van de Leerplicht is om de leerplicht onder de aandacht te brengen bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen. In Nederland is het recht op onderwijs goed geregeld, maar er zijn nog steeds jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Tijdens de Landelijke Dag van de Leerplicht staan we stil bij het recht van onderwijs.

Print