Sportinstuiven Hoorn

Sportinstuiven Hoorn

In de Grote Waal, Risdam en de Kersenboogerd vinden sportinstuiven plaats. Deze sportinstuif richt zich op (alleenstaande) ouderen, chronisch zieken en mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. U betaald 2 euro per keer. Kom gewoon een keertje meedoen.

Algemene informatie

In Hoorn zijn veel mensen die er baat bij hebben om te gaan bewegen. Voor mensen met een chronische aandoening is bewegen extra belangrijk. Het Sportopbouwwerk heeft daarom in overleg met 1.Hoorn een programma voor specifieke doelgroepen ontwikkeld. Dit programma op maat is verspreid over verschillende wijken van Hoorn:

  • Grote Waal Fit, Sportzaal De Grote Beer (Grote Beer 3, 1622 ES Hoorn): iedere maandag van 15.30 tot 17.00 uur
  • Risdam Fit, Sportcentrum De Opgang (Akkerwinde 43, 1689 NT Hoorn): iedere donderdag van 9.30 tot 11.00 uur
  • Kersenboogerd Fit, Sporthal De Kers (Moerbalk 1, 1628 GW Hoorn): iedere donderdag van 15.30 tot 17.00 uur

Let op: in de vakantieperiodes en op feestdagen is er geen instuif.

Samenwerking

Bij de instuiven wordt nauw samengewerkt met gezondheidscentra, Diabetes Zorgsysteem West-Friesland en 1.Hoorn. Deze organisaties willen de kloof tussen zorg en beweging verkleinen.

Wat kunt u verwachten?

U kunt op een veilige manier deelnemen aan sport -en bewegingsactiviteiten. U hoeft niet over een goede conditie te beschikken of ervaring met bewegen te hebben. Iedereen is van harte welkom, man of vrouw, beginner of gevorderde. De deskundige begeleiders houden rekening met uw individuele wensen en mogelijkheden.

Tijdens de instuif werkt u aan uw conditie, kracht en coördinatie waardoor handelingen in het dagelijkse leven makkelijker gaan. Verschillende beweegaanbieders worden uitgenodigd om gastlessen te verzorgen. Denk hierbij aan weerbaarheidstrainingen, valpreventie, maar ook wandelen, yoga enz. Daarnaast is er veel aandacht voor spel, ontspanning en vooral: plezier!

Aanmelden

Denkt u dat beweging goed is voor uw gezondheid, maar is de drempel te hoog? Dan is deelname aan de instuif wellicht de ideale opstap om in beweging te komen. U betaalt 2 euro per keer. Aanmelden kan via een medewerker van de gebiedsteams van 1.Hoorn of via deze website www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Op deze website staat onder het kopje ’inschrijven’ een aanmelding -en intake formulier die u kunt invullen en versturen. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met het Sportopbouwwerk: sportopbouwwerk@hoorn.nl of telefonisch 0229 252200.

Download hier de folder in pdf.