Wat is 1.Hoorn?

Wat is 1.Hoorn?

De eigen omgeving is de eerste logische stap om hulp te vragen. Maar soms heeft ook een moeder, buurvrouw of een goede vriend niet het antwoord of het middel waar u behoefte aan hebt. Dan kunnen de medewerkers van 1.Hoorn u misschien op weg helpen.

1.Hoorn is de naam van de teams die ondersteuning en zorg, liefst zo dicht mogelijk bij huis, organiseren voor alle inwoners die dat nodig hebben. Bij 1.Hoorn kan iedereen, jong en oud, terecht voor zorg en ondersteuning op het gebied van welzijn, opvoeding, jeugdzorg, werk en inkomen.

Samenwerking

Bij 1.Hoorn werken professionals van verschillende organisaties samen. Deze professionals weten de weg in de wijk, kunnen naar u toe komen en kennen de lokale en regionale organisaties. Naast de professionals binnen het team, wordt er ook samengewerkt met diverse organisaties/instellingen zoals het onderwijs, WerkSaam Westfriesland, het ziekenhuis, de voorschoolse voorzieningen, woningcorporaties, vrijwilligersorganisaties en politie. Ook met de huisartsen, kinderartsen en jeugdartsen werken wij nauw samen.

Zo werken wij

De teams van 1.Hoorn werken vanuit verschillende locaties in de gemeente Hoorn zodat er altijd één punt dicht bij u in de wijk is. Wij kunnen ook bij u thuis komen of op een andere locatie zoals school.

Eén contactpersoon
Zodra u contact opneemt met ons, krijgt u één contactpersoon. Uw contactpersoon:

  • kijkt samen met u naar uw totale situatie en netwerk
  • maakt samen met u één plan en
  • zoekt samen met u naar langdurige oplossingen en mogelijkheden.

Overzichtelijke zorg
Als er gespecialiseerde zorg nodig is, dan zorgt 1.Hoorn dat dit wordt gerealiseerd. Zo blijft het voor u overzichtelijk en heeft u niet onnodig met veel instanties te maken.

'Hoe eerder wij met u meedenken, hoe sneller een mogelijke oplossing gevonden wordt. Aarzelt u dus niet te lang met het stellen van uw vraag.'

 

Contact met 1.Hoorn

Wilt u iemand van 1.Hoorn persoonlijk spreken? Een vraag stellen of uw zorg over iemand anders uiten? Bel, mail of kom langs tijdens een van de inloopspreekuren.

Via deze link komt u bij alle contactgegevens en het contactformulier.