Zorg en ondersteuning

Zorg en ondersteuning

1.Hoorn: voor uw zorg en ondersteuning

1.Hoorn is hét punt, dicht bij u in de wijk, waar u met uw vragen rond zorg en ondersteuning terecht kunt. Bijvoorbeeld omdat u voor het eerst thuiszorg of huishoudelijke zorg nodig heeft, u vragen bij de opvoeding heeft, of omdat u zich zorgen maakt over uw vader die zorgt voor uw zieke moeder.
1.Hoorn werkt onder regie van de gemeente Hoorn en is een samenwerking van deskundigen vanuit verschillende maatschappelijke organisaties.
Klik hier voor meer informatie over 1.Hoorn

Om te bepalen wat u nodig heeft, vragen wij u de Hulpwijzer in te vullen via onderstaande afbeelding.


opent in een nieuw venster

 


(opent in een nieuw venster)

 

Aan het einde van de Hulpwijzer krijgt u de informatie over het vervolg van uw hulpvraag. U kunt dan, indien nodig, een afspraak maken bij de gemeente Hoorn.

Alles over mantelzorg

Naar schatting zijn er 30.000 mantelzorgers per jaar in Westfriesland. U kent vast wel iemand; een familielid, een buurman of een goede bekende die al jarenlang dag-in-dag-uit zorgt voor een familielid, vriend of vriendin. Of misschien bent uzelf ook mantelzorger?

De website http://www.ikzorg.nu is ontwikkeld om u van dienst te zijn en bevat informatie over geldzaken, inschakelen van een vrijwilliger, het aanpassen van uw woning, adviezen hoe u uw werk kunt blijven combineren met uw zorgtaken en nog veel meer. De website http://www.ikzorg.nu is een initiatief van de zeven samenwerkende Westfriese gemeenten en wordt ondersteund door verschillende organisaties die samen het Kennis Platform Mantelzorg West-Friesland vormen.