Grafhuur verlengen

Grafhuur verlengen

Beschrijving

Particuliere graven

De gemeente geeft een particulier graf uit voor 10, 15, 20, 25 of 30 jaar. Als de grafhuurperiode is verlopen, kunt u die verlengen met 5, 10, 15 of 20 jaar.

De gemeente geeft u ruim van tevoren bericht wanneer de grafhuurperiode verloopt. De beheerder van de begraafplaats zet een bordje bij het graf ,als het  de gemeente niet lukt om op een andere manier contact met u te krijgen. U kunt dan zelf  contact zoeken met de gemeente om de grafhuur te verlengen.

Algemene graven

Verlenging bij algemene graven is niet mogelijk. Alleen bij algemene graven die zijn uitgegeven voor februari 2011 kan de grafhuur nog verlengd worden. Nabestaanden krijgen  bericht wanneer de gemeente het graf opheft.

Als u toch wilt dat de overledene langer begraven blijft, dan is het mogelijk om de resten over te brengen in een particulier graf. Hiervoor kunt u een verzoek doen bij de gemeente.

Vraag en antwoord

Kan ik de grafhuur meerdere keren verlengen?

Ja dat kan. U kunt iedere keer als de grafhuur verloopt de grafhuur weer verlengen met 5, 10, 15 of 20 jaar. U kunt zelf kiezen met welk van deze termijnen u de grafhuur wilt verlengen.

Ik wil er zeker van zijn dat het graf ook nog bestaat als ik er niet meer ben. Kan ik dat ook bij de gemeente regelen?

Nee, dat regelt de gemeente niet voor u. U kunt het regelen door hierover afspraken te maken met uw nabestaanden. U kunt bijvoorbeeld het grafrecht overdragen aan uw nabestaanden. U kunt het ook bij een notaris regelen, zodat die zorgt voor de toekomstige betalingen van de grafhuur.

Kosten

De kosten van begraven, grafhuur en urn bijzetten staan in de tarievenlijst begraafplaatsen 2016.