Grafhuur verlengen

Grafhuur verlengen

Beschrijving

Particuliere graven

De gemeente geeft een particulier graf uit voor 10, 15, 20, 25 of 30 jaar (uw keuze). Na deze periode kunt u de uitgiftetermijn verlengen met 5, 10, 15 of 20 jaar.

De gemeente geeft u ruim van tevoren bericht wanneer de termijn verloopt. De beheerder van de begraafplaats zet een bordje bij het graf, als de gemeente niet op een andere manier contact met u kan krijgen. U kunt dan zelf contact zoeken met de gemeente om de termijn te verlengen.

Algemene graven

Termijn verlengen bij algemene graven is niet mogelijk. Alleen bij algemene graven die zijn uitgegeven voor februari 2011 kan de termijn nog verlengd worden. Nabestaanden krijgen  bericht wanneer de gemeente het graf opheft.

Als u toch wilt dat de overledene langer begraven blijft, dan kunt u de resten over laten brengen in een particulier graf. Hiervoor kunt u een verzoek doen bij de gemeente.

Vraag en antwoord

Kan ik de termijn meerdere keren verlengen?

Ja dat kan. U kunt iedere keer als de termijn verloopt weer verlengen met 5, 10, 15 of 20 jaar. U kunt uit deze termijnen zelf uw keuze maken.

Ik wil er zeker van zijn dat het graf ook nog bestaat als ik er niet meer ben. Kan ik dat ook bij de gemeente regelen?

Nee, dat regelt de gemeente niet voor u. U kunt het regelen door hierover afspraken te maken met uw nabestaanden. U kunt bijvoorbeeld het grafrecht overdragen aan uw nabestaanden. U kunt het ook bij een notaris regelen, die toekomstige betalingen van het graf verzorgt.

Kosten

De kosten van begraven, de grafhuur en het bijzetten van urnen staan in de tarievenlijst begraafplaatsen 2017.