Grafhuur verlengen

Grafhuur verlengen

Beschrijving

Particuliere graven

De gemeente geeft een particulier graf uit voor 10, 15, 20, 25 of 30 jaar. Als de grafhuurperiode is verlopen, kunt u die verlengen met 5, 10, 15 of 20 jaar. De gemeente geeft u ruim van tevoren bericht wanneer de grafhuurperiode verloopt.

Als het de gemeente niet lukt om met u contact te krijgen wanneer de grafhuur verloopt, dan plaatst de begraafplaatsbeheerder een bordje bij het graf. U kunt dan zelf contact opnemen met de gemeente over de grafhuurverlenging.

Algemene graven

Verlenging bij algemene graven is niet mogelijk. Alleen bij algemene graven die zijn uitgegeven voor februari 2011 kan de grafhuur nog verlengd worden. Nabestaanden krijgen van de gemeente bericht wanneer de gemeente het graf opheft.

Als u toch wilt dat de overledene langer begraven blijft, dan is het mogelijk om de resten over te brengen in een particulier graf. Hiervoor kunt u een verzoek doen bij de gemeente.

Vraag en antwoord

Kan ik de grafhuur meerdere keren verlengen?

Ja dat kan. U kunt iedere keer als de grafhuur verloopt de grafhuur weer verlengen met 5, 10, 15 of 20 jaar. U kunt zelf kiezen met welk van deze termijnen u de grafhuur wilt verlengen.

Ik wil er zeker van zijn dat het graf ook nog bestaat als ik er niet meer ben. Kan ik dat ook bij de gemeente regelen?

Nee, dat regelt de gemeente niet voor u. U kunt het graf over laten schrijven op naam van uw nabestaanden en afspraken hierover maken met hen. U kunt ook bij een notaris regelen, dat hij zorgdraagt voor de betalingen van de grafhuur in de toekomst.

Kosten

De kosten van begraven, grafhuur en urn bijzetten staan in de tarievenlijst begraafplaatsen 2016.