Inwoners

Inwoners

Hoorn telt ruim 73.000 inwoners. Zij kunnen gebruikmaken van allerlei voorzieningen die het leven, leren, werken en wonen in de stad aangenaam maken en ondersteunen.

Hoorn heeft allerlei culturele voorzieningen, waarvan de markante schouwburg 'Het Park' aan het Markermeer een belangrijke trekpleister is. Er valt aan kunst en cultuur, muziek en theater veel te genieten. Zowel in de binnenstad als aan de rand ervan zijn aantrekkelijke en gevarieerde winkelmogelijkheden. Op sportief gebied is veel te beleven, o.a. de overdekte kunstijsbaan 'De Westfries'. Verder is er een ruim aanbod aan onderwijsvoorzieningen. En laten we natuurlijk de oude binnenstad niet vergeten. Die lokt in alle seizoenen, met haar straatjes, haven, monumenten en musea.

Het centrum van Hoorn ligt aan het Hoornsche Hop. Daarbuiten is na de Tweede Wereldoorlog Hoorn-Noord gebouwd. In de jaren zestig is de Grote Waal aangelegd. Vanwege de grote woningnood in de regio Amsterdam verhuisden in de jaren zeventig en begin jaren tachtig veel vooral jonge gezinnen naar Hoorn. Uit die periode stamt de ontwikkeling van Risdam-Zuid en Risdam-Noord en vervolgens de Kersenboogerd. Veel jonge mensen van nu kunnen in de laatste grote nieuwe wijk van Hoorn terecht: Bangert en Oosterpolder. Een nieuw woonwijkje ontstaat op de Blauwe Berg.