Melding openbare ruimte

Melding openbare ruimte

Beschrijving

Is de straatverlichting defect? Ligt er een stoeptegel los of zit er een gat in de weg? Dit soort zaken kunt u aan ons melden. Wij gaan dan zo snel mogelijk met uw melding aan de slag.

Gevaarlijke situatie en zijn wij niet bereikbaar?

Neem dan contact op met de politie via tel. 0900 8844.

Bijzonderheden

Vraag en antwoord

Wat is een melding openbare ruimte? 

U kunt een melding doen over alle zaken in de openbare ruimte, zoals speel- en groenvoorzieningen, bestrating of straatverlichting. Maar ook over bijvoorbeeld overlast van hangjongeren.

Hoe kan ik een melding doorgeven?

Uw melding geeft u online door. Daarbij kiest u een categorie, waardoor de melding direct bij de juiste behandelaar terecht komt.

Hoe behandelen wij uw melding?

Meldingen over de openbare ruimte lossen wij zo snel mogelijk op. Als u uw e-mail invult in het online formulier dan ontvangt u ook een bevestiging van uw melding. Doet u een anonieme melding, dan kan dit niet.

Wanneer wordt mijn melding opgepakt?

Voor de meest voorkomende meldingen gelden standaard afhandelingstermijnen:

  • Gevaarlijke situaties, ernstige overlast en opruimen van dode dieren: zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval dezelfde dag. Na 17.00 uur kunt u contact opnemen met de meldkamer van de politie, telefoon 0900 8844.
  • Riool: dezelfde dag.
  • Groen, zwerfafval, regenwaterkolken en speeltoestellen: binnen 10 werkdagen.
  • Openbare verlichting: binnen 10 werkdagen.
  • Bestrating en asfalt, bruggen en straatmeubilair: binnen 15 werkdagen. 

Aanvragen

U melding geeft u online door. Daarbij kiest u een categorie, waardoor de melding direct bij de juiste behandelaar terecht komt.

Hoe behandelen wij uw melding?

Meldingen over de openbare ruimte lossen wij zo snel mogelijk op. Als u uw e-mail invult in het online formulier dan ontvangt u ook een bevestiging van uw melding. Doet u een anonieme melding, dan kan dit niet.

Ik wil dit online regelen (deze link wordt in een nieuw venster geopend)