Melding openbare ruimte

Is er een lantaarnpaal of stoeptegel kapot in uw buurt? Of heeft u last van bijvoorbeeld geparkeerde auto's, niet goed gesnoeide bomen of struiken, honden, fietsen of hangjongeren? Maak dan een melding bij de gemeente. De gemeente gaat dan zo snel mogelijk met uw melding aan de slag. Bij spoedzaken buiten kantooruren belt u met de politie via 0900 8844.

Melding bij gemeente

Heeft u last van huisvuil, oud papier of ongedierte als ratten, muizen, wespen, bijen of mieren? Geef dit dan door aan HVC.

Melding bij HVC

Overlast van stank of geluidsoverlast van een bedrijf geeft u door aan de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN). 

Melding bij de OD NHN

Vraag en antwoord

Ja, dat kan. De gemeente gaat ook met deze meldingen aan de slag.

Wij gaan zo snel mogelijk met de melding aan de slag. Op het moment dat u een melding maakt, leest u in de bevestiging wat de verwachte afhandelingstermijn is.

In het verleden gebruikte de gemeente chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Tegenwoordig bestrijdt de gemeente het onkruid met onkruidbranders of onkruidborstels. Deze middelen zijn iets minder effectief dan chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Wel zijn deze middelen beter voor het milieu. De gemeente probeert de overlast van onkruid zo veel mogelijk te beperken.