Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Een goede toegankelijkheid van een website is belangrijk voor iedereen, in het bijzonder voor mensen met een (visuele) handicap. De gemeente Hoorn streeft naar een zo groot mogelijke toegankelijkheid van de gemeentelijke website.
Toegankelijkheidsverklaring

Schermresolutie aanpassen 

Deze website kan het best bekeken worden met een schermresolutie van 1024 x 768 pixels of hoger. Gebruikt u Microsoft Windows, dan kunt u de schermresolutie aanpassen door op een lege plek op uw bureaublad te klikken en vervolgens via 'eigenschappen' en 'instellingen' de gewenste resolutie aangeven. 

Lettergrootte aanpassen

Het kan zijn dat uw browser op een (te) klein lettertype staat. Dat kunt u zelf veranderen. Ga in uw menubalk via 'beeld' naar 'tekengrootte' en pas daar de tekengrootte aan. U zult zien dat de site een stuk leesbaarder is wanneer u de tekengrootte verandert in 'gemiddeld' of 'groter'. Een andere mogelijkheid staat rechtsonder in uw beeldscherm. Standaard: 100%.
De website zelf biedt ook een mogelijkheid om de lettergrootte aan te passen. Klik op A-, A of A+ bovenaan iedere pagina.

Bijlagen: pdf-bestanden

Veel documenten op deze website zijn opgenomen als pdf-bestand. Deze documenten kunt u online lezen of downloaden en opslaan op de harde schijf van uw computer. Om deze bestanden te kunnen openen en lezen hebt u het gratis programma Adobe Reader (of een alternatief programma) nodig.
Afhankelijk van de instellingen op uw pc kunt u de bestanden rechtstreeks openen door erop te dubbelklikken. Mocht dat niet lukken, dan kunt u de bestanden ook downloaden en opslaan op de harde schijf van uw computer. Klik daarvoor met de rechtermuisknop op het betreffende bestand en kies 'Doel opslaan als...' of 'Koppeling opslaan als...'.

Terug naar de homepage

Vanaf elke pagina op de website kunt u terug naar de homepage. Gebruik daarvoor de link 'Home' bovenaan de pagina of klik op het logo van Hoorn..

Links

Op deze website worden alleen externe links opgenomen naar websites van instellingen en organisaties die direct te maken hebben met de onderwerpen van de pagina's op deze site. In principe worden verzoeken van bedrijven, particulieren en hobbyclubs niet gehonoreerd.
De gemeente Hoorn is niet verantwoordelijk voor de inhoud en actualiteit van websites waar een link naar toe is gemaakt.
Het is derden toegestaan vanaf een andere website een link op te nemen naar de website van de gemeente Hoorn.

Opmerkingen en suggesties

De gemeente Hoorn vertrouwt erop dat deze website voor u een waardevolle bron van informatie is. Als u pagina's tegenkomt die in uw ogen onjuiste of onvolledige informatie bevatten, dan kunt u een e-mail sturen aan gemeente@hoorn.nl.
Ook als u van mening bent dat bepaalde zaken aan deze website verbeterd kunnen worden, dan horen wij dat graag. Ook als u iets ontdekt dat niet goed werkt, dan vragen we u dit te melden. Geef bij voorkeur ook aan welke browser u gebruikt, welke versie en welk besturingssysteem.

Overnemen van informatie

Zonder schriftelijke toestemming van de gemeente is het niet toegestaan het wapen of logo van de gemeente Hoorn te gebruiken. Dat geldt ook voor foto's en andere afbeeldingen die op deze website te vinden zijn.