Coronamaatregelen

Het aantal besmettingen per dag neemt af. Ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein. Daarom wordt  de huidige lockdown verlengd. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten bestellingen ophalen bij de winkel. Meer informatie vindt u in het nieuwsbericht van de Rijksoverheid. Een overzicht vindt u ook in de beeldsamenvatting.

Steun voor ondernemers en werkenden

Er is een steunpakket waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid

Welke winkels mogen er open?

Kijk voor een overzicht op de website van de Rijksoverheid

Basisregels in het kort

  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Was vaak uw handen
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Ga weg als het druk is
  • Werk thuis (een buschauffeur gaat naar zijn werk, een kantoormedewerker werkt volledig thuis). 
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Meer informatie over de basisregels vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest!

Bel 0800-1202 voor een afspraak om u te laten testen. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. U kunt ook 24 uur per dag online een afspraak inplannen. Dit kan alleen met DigiD via de website van de Rijksoverheid. Laat u alleen testen als u klachten heeft.

Melding coronamaatregelen

Wilt u een melding doen vanwege de geldende coronamaatregelen? Bijvoorbeeld over samenscholing of locaties waar te weinig afstand wordt gehouden? Dan klikt u in het meldingsformulier op de categorie Coronamaatregelen handhaving.

Melding over naleven avondklok

Per zaterdag 23 januari 2021 geldt de avondklok. Dit betekent dat iedereen tussen 21.00 en 4.30 uur binnen moet blijven. Een melding over het naleven van de avondklok doet u bij de politie via 0900 8844, bij spoed belt u altijd 112. Heeft u vragen of moet u tóch naar buiten? Kijk op www.rijksoverheid.nl/corona voor de antwoorden en uitzonderingen.  

Ontheffing coronamaatregelen

Op dit moment is er een tijdelijke noodwet van kracht. Dit betekent dat de burgemeester uitzonderingen (ontheffingen) kan verlenen rond de coronamaatregelen. Denk aan groepsvorming, de openstelling van publieke plaatsen en evenementen. Maar dit kan alleen bij bijzondere omstandigheden, zoals een uitvaart of de verjaardag van een terminaal zieke inwoner. Het aanvragen van ontheffing betekent niet automatisch dat deze ook verleend wordt. De situatie rondom de coronamaatregelen en het aantal coronabesmettingen speelt hierin een belangrijk rol.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.