Coronamaatregelen

Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Het kabinet neemt dan ook op 19 mei de tweede stap in het openingsplan. Op de website van De Rijksoverheid leest u wat dit betekent. 

Regels voor terrassen en winkels

Kijk voor alle regels rond het openen van de terrassen op de website van de Rijksoverheid. Kijk voor de regels rond winkelen en boodschappen doen op de pagina Corona en winkelen en boodschappen doen.

Steun voor ondernemers en werkenden

Er is een steunpakket waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Bekijk hiervoor de pagina Coronavirus: informatie voor ondernemers en zzp'ers. Heeft u door de coronacrisis minder inkomen? Dan kunt u een tegemoetkoming aanvragen voor uw noodzakelijke woonkosten.

Basisregels in het kort

  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Was vaak uw handen
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Ga weg als het druk is
  • Werk thuis (een buschauffeur gaat naar zijn werk, een kantoormedewerker werkt volledig thuis). 
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Meer informatie over de basisregels vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Naar het stadhuis? Maak een afspraak

Veel zaken met de gemeente kunt u online regelen of na het maken van een afspraak. Bezoekt u een van onze locaties? Draag dan een mondkapje. 

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest!

Bel 0800-1202 voor een afspraak om u te laten testen. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. U kunt ook 24 uur per dag online een afspraak inplannen. Dit kan alleen met DigiD via de website van de Rijksoverheid. Laat u alleen testen als u klachten heeft.

Vaccineren

Wilt u meer weten over het vaccinatieproces? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid. Vanaf 1 april is er ook een vaccineerlocatie in Hoorn

Melding coronamaatregelen

Wilt u een melding doen vanwege de geldende coronamaatregelen? Bijvoorbeeld over samenscholing of locaties waar te weinig afstand wordt gehouden? Dan klikt u in het meldingsformulier op de categorie Coronamaatregelen handhaving. 

Ontheffing coronamaatregelen

Op dit moment is er een tijdelijke noodwet van kracht. Dit betekent dat de burgemeester uitzonderingen (ontheffingen) kan verlenen rond de coronamaatregelen. Denk aan groepsvorming, de openstelling van publieke plaatsen en evenementen. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Aanvragen tijdelijke ontheffing.'

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.