Vergoedingen en declaraties college

Vergoedingen burgemeester en wethouders

De burgemeester ontvangt maandelijks een ambtstoelage en de wethouders ontvangen maandelijks een onkostenvergoeding. Dit wordt vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Van dit bedrag moeten onder meer vakliteratuur, lidmaatschappen, excursies, contributies en zakelijke giften betaald worden. 

Overzicht vergoedingen 2019

De burgemeester ontving in 2019 per maand een ambtstoelage van € 394,09. De wethouders Samir Bashara, Simon Broersma, Kholoud al Mobayed en Marjon van der Ven ontvingen in 2019 een onkostenvergoeding van € 362,56 per maand. Voormalig wethouder Ben Tap ontving deze onkostenvergoeding tot 30 oktober 2019. Wethouder Arthur Helling ontving deze onkostenvergoeding vanaf 29 oktober 2019.

Declaraties burgemeester en wethouders

De burgemeester en wethouders van Hoorn hebben geen dienstauto. De collegeleden reizen zoveel mogelijk per fiets of per openbaar vervoer. Als de collegeleden een afspraak hebben met derden, dan wordt dit waar mogelijk in het stadhuis gedaan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten die al in het stadhuis aanwezig zijn.

Bekijk hier de het overzicht van de onkostenvergoeding en declaraties van de burgemeester en wethouders over 2019 (pdf, 123 kb).

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.