Duurzame stad

Duurzame Stad

Duurzame Stad is het duurzaamheidsprogramma van de gemeente Hoorn. Het programma geeft inzicht in de opgaven waar de gemeente voor staat. Ook geeft het programma een overzicht van de te nemen stappen. Het doel van het programma Duurzame Stad is om een energie neutrale stad te zijn in 2040. De gemeente zet zich daarvoor in samen met bewoners, bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen.

Wat doet Puur Hoorn?

Met Puur Hoorn is een start gemaakt om van Hoorn een energie neutrale stad te maken. Dit moet in 2040 zijn bereikt. Puur Hoorn loopt vanaf 2019 door in het programma Duurzame Stad. Het merk Puur Hoorn blijft bestaan. Dit om herkenbaarheid te geven aan het programma Duurzame Stad. Ook is het bedoeld om samen met partners in de stad te werken onder het merk Puur Hoorn. Via www.puurhoorn.nl worden duurzame initiatieven en informatie uit Hoorn gedeeld. Daarnaast is er de oproep aan initiatieven en bedrijven om zich aan te sluiten bij Puur Hoorn.

Heeft u een duurzaam idee?

Puur Hoorn denkt graag met u mee hoe uw idee werkelijkheid kan worden. Stuur uw idee op via puurhoorn@hoorn.nl en er wordt contact met u opgenomen.