Eenzaamheid, (h)erkent u het?

Eenzaamheid is niet altijd zichtbaar. Misschien voelt u zich eenzaam of heeft u het idee dat mensen in uw omgeving eenzaam zijn. In Hoorn ondersteunen wij mensen om op eigen kracht, met zorg dichtbij of samen met medewerkers van 1.Hoorn aan de slag te gaan. Een goed voorbeeld is het verhaal van Joop. Na een periode van eenzaamheid, beleeft Joop nu veel plezier aan zijn sociale contacten en activiteiten. En dat is mede dankzij zijn eigen inzet, hulp van de buurvrouw en contacten met Joke van 1.Hoorn. Lees hun verhalen via onderstaande links.

Eenzame Joop

Wilt u weten wat u zelf kunt doen tegen eenzaamheid? Lees dan de pagina Eenzaam: het verhaal van Joop.

Joop in gesprek met buurvrouw

De buurvrouw hielp Joop door heel simpel bij hem aan te kloppen. Lees haar ervaring op de pagina Eenzaam: hulp dichtbij van een oplettende buurvrouw. Misschien krijgt u inspiratie om iemand anders te helpen?

Joop in gesprek met Joke van 1.Hoorn

Joke (1.Hoorn) sprak met Joop en stelde hem gerust. Ze verwees hem naar Vrijwilligerspunt zodat hij weer iets voor de maatschappij kon doen. Lees het verhaal van Joke op de pagina Eenzaam: samen aanpakken met 1.Hoorn. Misschien kan zij ook iets voor u kan betekenen?