Eenzaam: samen aanpakken met 1.Hoorn

Joke (1.Hoorn) sprak met Joop en stelde hem gerust. Ze verwees hem naar het Vrijwilligerspunt, zodat hij weer iets voor de maatschappij doen. Lees het verhaal van Joke op de pagina Eenzaam: samen aanpakken met 1.Hoorn. Misschien kan zij ook iets voor u betekenen?

'Het verhaal van Joop is helaas niet uniek. Meer dan 60% van de mensen boven de 70 jaar ervaart eenzaamheid in hun leven. Dat is ook niet zo vreemd. Gedurende een mensenleven veranderen er zaken in je werkzame en sociale leven. Soms heb je dan even een zetje nodig om je weer in de maatschappij te begeven.

Overigens is het niet zo dat eenzaamheid alleen op latere leeftijd voorkomt. Het is echt iets dat tijdens elke levensfase voor kan komen. Het is zo belangrijk dat wij als stadsgenoten een klein beetje op elkaar letten. Het is helemaal niet zo moeilijk om samen tegen eenzaamheid te staan.

'Ik ben erg blij dat Joop contact heeft opgenomen met 1.Hoorn' 

Ik weet nog hoe lastig hij zijn eerste telefoongesprek met mij vond. Ik hoorde de opluchting in zijn stem toen ik hem vertelde dat hij zich niet hoeft te schamen voor eenzaamheid.

Na een paar goede gesprekken is Joop zelf actief aan de slag gegaan. Hij vertelde dat hij graag weer wat voor de maatschappij wilde betekenen. Zo is Joop bij het vrijwilligerspunt terechtgekomen, het is fijn dat wij als 1.Hoorn daar goede contacten mee hebben. Ik heb begrepen dat hij ondertussen een graag geziene gast is bij de bewoners van het zorgcentrum. Leuk dat hij door zich in te zetten voor de maatschappij, zichzelf ook weer veel beter voelt!

Laatst heb ik nog even een kort telefoongesprekje gehad met Joop. Hij vertelde mij dat hij blij is met zijn leven. Hij heeft leuke contacten in de buurt en door de activiteiten die hij onderneemt, weer een reden om de deur uit te gaan. Dit is wat mijn werk zo dankbaar maakt. Ik kan mensen stimuleren op eigen kracht het leven weer prettig te maken. En hebben ze wat hulp nodig, dan doen wij het samen. Een ding is in elk geval duidelijk: zorg is altijd dichtbij.

Joop met zorgprofessional in gesprek

Samen met 1.Hoorn

Komt u er met uw eigen omgeving niet uit met een zorg of probleem? Dan kunt u terecht bij 1.Hoorn. De medewerkers denken met u mee over mogelijkheden voor zorg en ondersteuning; dichtbij als het kan en met professionele hulp als het nodig is. Meer informatie vindt u op de pagina Zorg en ondersteuning.