Gratis compost ophalen in Hoorn op 25 maart

17 maart 2023

Wilt u een kleine hoeveelheid gratis compost ophalen? Kom dan op 25 maart langs bij één van de 3 rayonposten van de gemeentelijke buitendienst.

Waar kan ik de compost ophalen?

De rayonposten bevinden zich aan het Pelmolenpad 37, Roskam 1 en IJsselweg 2. Inwoners kunnen hier hun zelf meegebrachte vuilniszakken vullen met compost. Er geldt een maximum van 3 vuilniszakken per huishouden. De rayonposten zijn geopend van 10.00 tot 13.00 uur en op is op. U kunt op deze dag bij de rayonposten ook een gratis plant krijgen. Dit in ruil voor een tegel. Kijk voor meer info op maak Hoorn Groener.

Bent u in uw tuin bezig om meer groen te creëren?

Dan kunt u naast het ophalen van compost ook een plant ontvangen bij een rayonpost in Hoorn. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is een tegel meenemen die u uit uw tuin heeft verwijderd. Door tegels te vervangen door groen, maak u de tuin veel klimaatvriendelijker.

Heeft u niet genoeg aan drie zakken compost?

Dan kunt u op zaterdag 25 maart tussen 08.00 en 15.00 uur naar de compostering van HVC in Middenmeer, Koggenrandweg 1, of Purmerend. Daar kunt u een aanhanger laten volscheppen of zelf scheppen. Het is niet nodig om u vooraf aan te melden voor de compostdag.

Afkomstig uit de gft-bak

De compost die wordt weggeven, wordt gemaakt van uw gft-afval. Het is daarom belangrijk om afval op de juiste manier te blijven scheiden. Want door compost te vermengen met tuinaarde, verbetert de structuur van de grond. En dat zorgt er onder meer voor dat de grond regenwater goed kan opnemen.