Grote Waal: Samen Sterk

2018 stond in de Grote Waal in het teken van het maken van een nieuw plan van aanpak voor de wijk. Om informatie van de wijkbewoners en organisaties op te halen werden er daarom drie Grote Wijkgesprekken gehouden over wat beter of anders kan in de Grote Waal. Iedereen zijn mening geven en ideeën aandragen. Ook kon men terecht op de website Voor een mooie stad (VEMS). De bewoners hebben aangegeven welke thema’s belangrijk zijn en wat prioriteit heeft. Lees alles over deze wijkgesprekken en de aanpak in het digitale magazine.

Ruimte voor initiatieven

Vanuit het nieuwe plan Samen Sterk wil de gemeente samen met bewoners werken aan de levendigheid, bedrijvigheid en veiligheid in de wijk. Het plan bundelt de krachten van wijkbewoners, gebruikers en ondernemers uit de wijk. Zij krijgen nog meer ruimte om aan hun initiatieven te werken. Zo ontstaan vaker nieuwe oplossingen en nieuwe vormen van samenwerking.

Van thema naar aanpak

Nu al worden vier thema’s opgepakt die uit de grote wijkgesprekken naar voren zijn gekomen: Dwaalpark 2.0, Kansen voor Kinderen, Verkeer en het Wijklab. Momenteel wordt er invulling gegeven aan twee andere thema’s: Leefbare & Schone Waal en Ontmoetingsplekken De thema’s worden omgevormd tot concrete plannen en activiteiten. Dat gebeurt in het Wijklab in winkelcentrum Grote Beer.

Kom langs!

Iedereen is welkom! Het wijklab is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Adres: beneden in winkelcentrum Grote Beer.

Plan goedgekeurd

De resultaten zijn opgenomen in het nieuwe plan van aanpak voor de komende jaren: SAMEN STERK Grote Waal. De gemeenteraad heeft eind december 2018 het plan met het bijbehorende budget goedgekeurd. Bekijk het plan op de website van de gemeenteraad.

Meer informatie?

Neem contact op met Thea Noordeloos via t.noordeloos@hoorn.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de Grote Waal? Meldt u zich dan aan voor de e-mailnieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief