Hoornse Ondernemers Tegemoetkomingsregeling

De gemeente helpt ondernemers en instellingen die hard getroffen zijn door de coronamaatregelen van het Rijk. De gemeente stelt een bedrag van maximaal € 1.000 beschikbaar per ondernemer of instelling. Deze regeling heet de Hoornse Ondernemers Tegemoetkomingsregeling (HOTR).

Zakelijke gemeentebelastingen

Van dit bedrag betaalt de gemeente hun zakelijke gebruikersbelastingen over het jaar 2021. Denk hierbij aan de OZB gebruikersbelasting niet-woningen, rioolheffing gebruiker niet-woning, havengeld voor vaste ligplaatshouders, reclamebelasting en precariobelasting.

Heeft u hier recht op? Dan krijgt u het bedrag niet op uw rekening gestort. Maar de gemeente betaalt voor u (deels) uw zakelijke gemeentelijke belastingaanslag.

Wie komt in aanmerking voor de HOTR? 

De HOTR is voor ondernemers en instellingen die door de coronamaatregelen een langere periode hun werk niet konden doen. Het gaat vooral om ondernemers in de detailhandel (non-food) en sectoren als: horeca, toerisme, kunst en cultuur, sport en dans en verzorging. De gemeente heeft de categorieën aangewezen op basis van de standaard bedrijfsindeling bij de Kamer van Koophandel.

Aanvragen niet nodig

Ondernemers en instellingen hoeven geen aanvraag te doen. Wie voldoet aan de voorwaarden krijgt deze zomer bericht van de gemeente. 

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.