Geld voor innovatieve zorgprojecten

De gemeente daagt zorgaanbieders, maatschappelijke organisaties en (sport-)verenigingen met het innovatiebudget uit om samen met innovatieve ideeën voor betere zorg te komen.

Bestaande zorg verbeteren

Sinds 2015 is er jaarlijks een budget beschikbaar voor vernieuwende initiatieven die een aanvulling kunnen zijn op bestaande zorg. Het gaat hierbij altijd om een samenwerking tussen verschillende inwoners, organisaties en/of verenigingen. Dit zijn de inwoners, vrijwilligers en professionals die actief zijn in de Hoornse samenleving en dichtbij de doelgroepen staan. Zij kunnen goed inschatten wat er nodig is om goede zorg en ondersteuning te bieden. Dankzij hun nieuwe initiatieven wordt de bestaande zorg verbeterd.

Lopende projecten

Er is inmiddels aan bijna 50 innovatieve projecten een subsidie toegekend. Hiervan zijn er 16 succesvol afgerond. Zo’n 25 projecten lopen nog. Bekijk het overzicht van organisaties dat werkt aan innovatieprojecten (pdf, 33 kb).

Vernieuwing

Ook in 2020 is er geld beschikbaar om vernieuwing in de zorg aan te moedigen. De collegeleden halen hun inspiratie hiervoor uit gesprekken met de inwoners en zorgprofessionals.

Heeft u ideeën?

Heeft u als inwoner, (zorg)organisatie of maatschappelijk partner nu al een vernieuwend idee om bestaande professionele hulp aan te vullen? Neem dan vooral contact op om te bespreken wat er al mogelijk is.