Werkzaamheden Kerkplein

Tot en met 28 maart zijn er werkzaamheden op het Kerkplein, rondom de Grote Kerk. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van glasvezel, rioolinspectie en -reiniging, herstel van straatwerk en aanpassing van voegwerk zodat het plein beter begaanbaar is voor alle gebruikers.

Planning

Week 11

Tussen maandag 11 en vrijdag 15 maart vindt de rioolreiniging- en inspectie onder het Kerkplein plaats. In de meeste gevallen kan het verkeer overal langs. Het kan gebeuren dat een steeg of smalle straat tijdelijk niet (goed) begaanbaar is voor auto’s of er geldt een tijdelijk parkeerverbod. Lees voor meer informatie het nieuwsbericht over de rioolinspectie en -reiniging in de binnenstad.

Week 12 en 13

Maandag 18 maart start het herstel van de kruising Breestraat-Kerkplein. Hier kan het verkeer niet vanuit de Breestraat op het Kerkplein komen. Maandag 25 maart het herstel van de kruising Kerstraat-Kerkplein. Verkeer kan dan niet vanaf de Roode Steen en de Kerkstraat op het Kerkplein komen en dus ook niet doorrijden naar de Nieuwstraat. Bij beide kruisingen wordt het verkeer omgeleid via een omleidingsroute.

Bereikbaarheid 

Tijdens de werkzaamheden van 18 tot en met 29 maart zijn de kruispunten alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Mocht het gebied tijdelijk even niet begaanbaar zijn, dan leiden we ter plekke om. 

Informatievoorziening buurtbewoners

KPN en ODF zullen buurtbewoners zelf over de aanleg van het glasvezelnetwerk informeren. Voor de rioolinspectie bewoners enkele dagen van te voren informatie. Voordat de werkzaamheden aan de kruising starten, worden bewoners apart geïnformeerd. Deze pagina, bereikbaar via www.hoorn.nl/kerkplein wordt bijgewerkt met actuele informatie.

Test voor een toegankelijker Kerkplein 

Regelmatig ontvangt de gemeente vragen over de toegankelijkheid van onder andere het Kerkplein. Nu er werkzaamheden aan het straatwerk zijn, is het een goed moment om te testen met een hogere voeg. Hierdoor zouden de Portugese klinkers beter op elkaar aan moeten sluiten, waardoor het Kerkplein beter bereikbaar wordt voor onder andere mensen in een rolstoel, met een rollator en voor mensen met een kinderwagen. Als de test succesvol is, wordt dit aan het einde van het jaar voor het hele Kerkplein ingevoerd.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.