1.Hoorn nu ook hét startpunt bij geldzorgen en inkomensondersteuning

8 oktober 2020

Sinds oktober 2020 kunnen inwoners en ondernemers in de gemeente Hoorn ook terecht bij 1.Hoorn voor alle sociale dienstverlening. Het gaat om schuldhulpverlening, bijzondere bijstand en overige inkomensondersteuning.

De medewerkers van 1.Hoorn kijken breder dan alleen de hulpvraag, omdat sommige problemen niet op zichzelf staan. Nu de expertise vanuit geldzorgen en inkomensondersteuning is toegevoegd, wordt de hulp op maat voor inwoners en ondernemers verstevigd.

‘Door alle sociaal domeintaken onder te brengen bij 1.Hoorn kan beter en sneller worden samengewerkt. En worden onze inwoners nog beter geholpen. De kracht zit hem dan vooral in het breed kunnen kijken naar zijn of haar omstandigheden. We zien vaak dat het een met het ander te maken heeft. Erg logisch dus om dat achter de schermen ook zo in te richten. Samen met de inwoner kijken we dan waarmee diegene het beste geholpen is. We leveren maatwerk als dat nodig is’, vertelt wethouder armoedebestrijding en schuldhulpverlening Kholoud al Mobayed.

Nieuw spreekuur: Hulp bij geldzorgen

Sinds kort kunnen inwoners in de wijklabs in Kersenboogerd en Grote Waal terecht bij het spreekuur Hulp bij geldzorgen. Al Mobayed: ‘Op deze laagdrempelige manier proberen we inwoners te helpen die zich zorgen maken over geld. Het maakt niet uit in welke wijk iemand woont. Iedereen is welkom bij het gratis spreekuur in de wijklabs. Kan iemand de rekeningen niet op tijd betalen? De gemeente kan daarbij helpen. De medewerkers zijn een luisterend oor. Ze denken graag mee. Stap voor stap werken ze samen aan een oplossing voor nu en in de toekomst’.

De spreekuren zijn elke donderdag van 13.00 tot 16.00 uur in het Wijklab Kersenboogerd aan het Aagje Dekenplein (nummer 24) en elke dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur in het Wijklab Grote Waal in het winkelcentrum de Grote Beer. Niet in de gelegenheid om langs te komen? De medewerkers zijn ook te bereiken via rondkomen@hoorn.nl of 0229 25 22 00. Meer informatie over hulp bij geldzorgen staat op de pagina Hulp bij geldzorgen.