Verbouw uw huis met het oog op de toekomst

4 maart 2022

Heeft u plannen om te gaan verbouwen of te renoveren? Maak uw huis dan meteen klaar voor de toekomst. Dan kunt u zo lang mogelijk lekker comfortabel blijven wonen in uw eigen huis.

Een man leest de krant, een vrouw loopt de woonkamer in

Er zijn een heleboel toekomstgerichte maatregelen die uw huis nu al comfortabeler maken. Comfort is immers fijn voor iedereen. Ook als u nog een fitte en actieve vijftiger bent. In dat geval denkt u er bij een verbouwing misschien niet meteen aan dat u wellicht over twintig of dertig jaar andere eisen stelt.

Lekker blijven wonen

Via de website van lekker blijven wonen nodigt de gemeente u uit eens met andere ogen te kijken naar uw verbouwing of renovatie. Welke onderdelen van uw huis wilt u verbouwen of renoveren? U vindt er allerlei handige tips en adviezen over het aanpassen van alle ruimtes in huis, van het toilet en de badkamer tot en met de slaapkamer en de keuken.

Comfortabel thuis

Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche, een vaatwasser op hoogte, het aanbrengen van de juiste verlichting op cruciale plekken in huis, of het automatisch kunnen openen en sluiten van uw gordijnen. Het zijn enkele voorbeelden van ingrepen die uw huis voorbereiden op de toekomst. Zodat uw huis over twintig jaar nog steeds een comfortabel thuis is.

Meer weten?

Het initiatief Lekker blijven wonen is van vier gemeenten in de regio. Naast een website is er ook de Facebookpagina Lekker blijven wonen. Met handige nieuwtjes en tips over alles wat te maken heeft met zo lang mogelijk lekker blijven wonen. Daarnaast is er de digitale nieuwsbrief van Lekker blijven wonen waarop u zich gratis kunt abonneren.