Oosterpoortbrug kleurt groen voor pleegzorg

31 oktober 2022

Van 2 tot en met 9 november is het de Week van de Pleegzorg. Om aandacht te vragen voor het pleegouderschap wordt de Oosterpoortbrug tijdens deze week vanaf 20.00 uur groen aangelicht.

Hoorn telt ruim 60 pleeggezinnen. In de regio Noord-Holland Noord zijn op dit moment nog 50 kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen op zoek naar een pleeggezin. De Week van de Pleegzorg is een landelijke wervingscampagne om inwoners te inspireren en enthousiasmeren om ook pleegouder te worden.

Pleegouders in verschillende soorten en maten

Landelijk wachten meer dan 800 kinderen op een passende plek in een pleeggezin. Zij krijgen wel hulp, maar nog niet de best passende hulp. Te weinig pleegouders betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst worden of dat het lang duurt voordat de juiste match voor een fijne plek gevonden is. Er zijn meer mensen nodig die kinderen een veilig thuis kunnen bieden, waar ze zichzelf mogen zijn en zich kunnen ontplooien. Er zijn verschillende manieren waarop u ‘uw wereld kunt openen’ voor een kind. In deeltijd, kortdurend (vaak crisis) en langdurig. Samen met de ouders vormt u één ongedeelde wereld voor het kind. En u staat er niet alleen voor. U krijgt hulp en professionele begeleiding.

Informatieavonden

Wilt u onderzoeken of pleegzorg bij uw gezin past? Meld u dan aan voor de online informatiebijeenkomst op 10 november om 20.00 uur via de website van Pleegzorg Nederland.