4 mei: De Stilste Tocht ooit in Hoorn thuis live te volgen

29 april 2020

Elk jaar lopen jaarlijks vele honderden mensen De Stille Tocht van Hoorn. Op 4 mei ‘s avonds volgen ze de laatste tocht van de vijf mannen die geëxecuteerd werden voor de Grote Kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook dit jaar is er een stille tocht. En deze tocht is online live te volgen.

Via een Facebooklivestream op de Facebookpagina van 75 jaar vrijheid in Hoorn, kan iedereen op 4 mei vanaf 19.45 uur thuis live naar ‘De stilste Tocht ooit in Hoorn’ kijken. De uitzending is ook te volgen via www.vrijheidinhoorn.nl en www.hoorn.nl.

Twee minuten stilte

Eddy Boom, voorzitter van Comité 40-45 Hoorn en burgemeester Jan Nieuwenburg verzorgen de kranslegging. Naast de twee minuten stilte is er een speech van de burgemeester en klinkt de taptoe en het Wilhelmus op het carillon van de Grote Kerk Hoorn, waarna een carillonconcert volgt. Na de live-uitzending kan iedereen gratis de documentaire bekijken ‘De oorlog van mijn vader’ van de uit Hoorn afkomstige Joost Schrickx.

Heel Hoorn Vlagt op 5 mei

Ook het vieren van de vrijheid kan op 5 mei online met een (eerder opgenomen concert) van het Hoorns Harmonie Orkest, met een woord vooraf door onze burgemeester. Deze opname is op 5 mei ook via de website www.vrijheidinhoorn.nl te zien, op de Facebookpagina van 75 jaar vrijheid in Hoorn en op www.hoorn.nl. Meer informatie is te vinden op www.vrijheidinhoorn.nl.