Praktische informatie over de kermis

8 augustus 2018

Van zaterdag 11 augustus tot en met maandag 20 augustus staat de kermis in de binnenstad. U leest hier alles over praktische zaken als openingstijden, bereikbaarheid en voorzieningen.
Opbouw

De opbouw van de grote attracties op de Vale Hen is dinsdag 7 augustus gestart. De opbouw van de andere attracties start op woensdag 8 augustus vanaf 18.00 uur.

Kermisteam

Tijdens de kermis is het kermisteam telefonisch bereikbaar op het nummer 06 20 00 02 55. De teamleden zijn herkenbaar aan hun oranje shirt.

Openingstijden

De kermis gaat iedere dag om 14.00 uur open. Dinsdag 14 augustus start de speciale prikkelarme kermis om 13.00 uur. Woensdag 15 en zaterdag 18 augustus begint de kermis om 12.00 uur. De kermis stopt om 00.00 uur. Op vrijdag 17 augustus en beide zaterdagen draait de kermis een uur langer, tot 1.00 uur.

Fietsenstallingen

Er zijn gratis, beheerde fietsenstallingen op de kop van de Veemarkt en aan het eind van de Gedempte Turfhaven. Op de Veemarkt zijn de beheerders aanwezig op alle kermisdagen tot 18.00 uur, alleen op vrijdag tot 2.00 uur.

Op de Gedempte Turfhaven wordt de stalling beheerd tot 1.00 uur. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus is dat tot 2.00 uur. En op Lappendag van 7.00 tot 18.00 uur.

EHBO

Vrijwilligers van het Rode Kruis bemannen de EHBO-post op het Dal. De post is geopend wanneer de kermis open is.

Pendelbus

Een gratis pendelbus maakt het aantrekkelijk om op vrijdagavond (vuurwerk) en maandag (Lappendag) op het terrein van Hof van Hoorn (Van Aalstweg) te parkeren. Vanaf de Provincialeweg worden automobilisten op dit terrein gewezen. De pendelbus rijdt op vrijdag 17 augustus van 19.00 tot 1.00 uur en op maandag 20 augustus van 7.00 tot 16.00 uur tussen Hof van Hoorn en het Stationsplein.

Toiletten

Op de Dubbele Buurt, de Gedempte Turfhaven, het Dal, het Kerkplein en de Roode Steen staan toiletwagens.

Zaterdagmarkten

Tijdens de kermis verhuizen de reguliere zaterdagmarkten van 11 en 18 augustus naar het Grote Noord.

Drank op Lappendag

De cafés in de binnenstad zijn op Lappendag tussen 16.00 en 20.00 uur gesloten. Ook is het verboden voor alle horecabedrijven in Hoorn om hun bedrijf, of delen daarvan, tijdens deze uren te openen voor feesten met een niet besloten karakter. De burgemeester heeft de slijterijen, afhaalrestaurants en supermarkten in de binnenstad verboden na 16.00 uur (zwak-) alcoholhoudende drank te verkopen. Ook geeft de burgemeester deze winkels in overweging om van 16.00 tot 20.00 uur te sluiten.

Kermiskrant

De speciale Kermiskrant is in het eerste weekend van augustus in Westfriesland verspreid, als bijlage bij het huis-aan-huisblad Zondag. Heeft u de krant niet ontvangen? Bekijk de krant op de website van Kermis Hoorn. Of haal een exemplaar op in het stadhuis. Op de website van Kermis Hoorn vindt u ook meer informatie over de attracties, het programma, kortingsbonnen en de verkeersmaatregelen. 

Verkeersmaatregelen en programma kermis

Er gelden van 6 tot en met 22 augustus diverse verkeersmaatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden. In het nieuwsbericht Verkeersmaatregelen tijdens Hoornse kermis vindt u al deze maatregelen. Bent u benieuwd naar het programma van deze 573e editie van de kermis? U leest het in het nieuwsbericht Programma Hoornse kermis 2018.