Aandacht voor bewust omgaan met geld

26 maart 2019

Deze week is het de landelijke Week van het geld. Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld.

Zo leg je een goede basis voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Meer informatie voor ouders en kinderen is te vinden op www.weekvanhetgeld.nl Wethouder Kholoud al Mobayed is deze week op een aantal scholen op bezoek om de Week van het geld te promoten.

Ga in gesprek over geld

Op maandag was zij aanwezig bij de informatiemarkt in het Horizoncollege. Bij de informatiestand werd het boodschappenspel gespeeld. De scholieren moesten daar raden hoeveel de waarde van de boodschappen precies was. 'Als wethouder, maar misschien nog meer als moeder zie ik dat kinderen minder goed de waarde van geld kunnen beoordelen. Door bijvoorbeeld de pinpas lijkt het soms alsof ieder bedrag hetzelfde is. Ik raad elke ouder aan om het gesprek over geld daarom deze week te voeren met de hulpmiddelen die op de website van de Week van het geld worden gegeven'.

Activiteiten

Tot de zomervakantie worden op scholen in Hoorn veel activiteiten georganiseerd. De Theatergroep Play Back verzorgt in het voortgezet onderwijs 24 voorstellingen over geld en imago. Ook krijgen scholieren de lessenreeks ‘Hoe word je rijk?’.

Hoe leer je je kind omgaan met geld?

Hoeveel zakgeld geef je en wat is 'normaal' op welke leeftijd? En hoeveel kleedgeld geef je ze als ze wat ouder worden? Deze en andere vragen vindt u op www.wijzeringeldzaken.nl.