Afscheid de Halve Maen live via Facebook

19 maart 2020

In gepaste 17e-eeuwse stijl, neemt museumschip de Halve Maen aanstaande zaterdag 21 maart 2020 na vijf jaar afscheid van de Hoornse haven.

We kunnen ons voorstellen dat u daar graag bij had geweest, maar vanwege het Corona-virus wordt iedereen opgeroepen om niet op de wal te komen kijken. In plaats daarvan nodigen we u uit om deze speciale afvaart van minuut tot minuut mee te beleven via een bijzondere livestream.

Te land, ter zee en in de lucht

Reporter Alex Gitsels gaat aan boord en deelt u de ervaringen van de bemanningsleden. Westfries Museum-directeur en meesterverteller Ad Geerdink neemt u vanaf de wal mee in alle mooie verhalen rond het schip. En bij het verlaten van de haven is de Halve Maen nog voor één keer in volle glorie te bewonderen vanuit de lucht, gefilmd door een drone.

Waar kan ik de livestream bekijken?

Het belooft een verslag vol mooie verhalen en waardevolle herinneringen te worden. Mis het niet en kijk tussen 09.15 en 10.15 uur live mee via onze Facebookpagina www.facebook.com/westfriesmuseum. Lukt het je niet om live te kijken? Geen nood, de live stream blijft gewoon op Facebook staan, zodat u deze daarna altijd op een ander moment kunt bekijken.