Brandweermannen ontvangen lintje

15 november 2018

Simon Bok, Fokko Drijver, Willem Vierbergen en Charles Webster hebben op vrijdag 9 november 2018 een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgmeester Jan Nieuwenburg.
De uitreiking vond plaats tijdens een korpsavond van de Hoornse brandweerposten Blokker, Zwaag en Hoorn. Het viertal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat zij al twintig jaar of langer vrijwillig bij de brandweer zijn en actief deelnemen aan de bestrijding van branden en rampen.

Simon Bok is al 30 jaar vrijwillig brandweerman. Hij heeft bijzondere kennis over chemische processen. Bok begon in Risdam, maar verhuisde later naar Zwaag. In Risdam was hij postcommandant en dat was hij ook voor de jeugdbrandweer.

Fokko Drijver zit al 25 jaar bij de vrijwillige brandweer. Vanuit zijn werk heeft hij bijzondere kennis over brandonderzoek en die kennis deelt hij graag met zijn collega’s bij de vrijwillige brandweer. Daarnaast is Fokko Drijver actief bij het duikteam van de brandweer.

Willem Vierbergen heeft na 29 jaar afscheid genomen van de vrijwillige brandweer. Hij begon in Zeevang en verhuisde daarna naar de post in Zwaag. Willem Vierbergen heeft veel kennis van auto’s en was binnen de Hoornse brandweer dan ook de man achter de technische hulpverlening.

Charles Webster neemt na 22 jaar afscheid van de vrijwillige brandweer, maar beroepsmatig blijft hij nog wel aan de brandweer verbonden via de Veiligheidsregio.