Burgemeester sluit drugswoningen en loods

1 mei 2018

Burgemeester Nieuwenburg heeft op donderdag 26 april een drugswoning en een drugsloods gesloten. Dinsdag 1 mei sloot de burgemeester nog twee drugswoningen.

De drugswoning en drugsloods die de burgemeester op donderdag 26 april sloot, staan beide in Zwaag. Een woning aan de Kostertuin in Zwaag is voor 2 maanden gesloten. En een loods aan de Factorij werd voor 3 maanden gesloten. Er bestaat geen verband tussen de woning en de loods.

Kwekerijen met afgetapte stroom

In de woning was een professionele hennepkwekerij met 125 hennepplanten actief en werd illegaal stroom afgetapt. In de loods werd een professionele hennepkwekerij met 606 hennepplanten aangetroffen. Er werd ook illegaal stroom en water afgetapt.

Ook in Binnenstad en Grote Waal

Op dinsdag 1 mei sloot de burgemeester nog eens 2 woningen. In de binnenstad een pand aan de Gedempte Appelhaven en een woning aan de Weidemolen in de Grote Waal. 

In de woning aan de Gedempte Appelhaven is een handelshoeveelheid van 809 gram softdrugs aangetroffen. Dit pand wordt 3 maanden gesloten. In de woning aan de Weidemolen is een hennepkwekerij van 356 hennepplanten aangetroffen. Deze kwekerij was net gerooid. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Het pand is voor 1 maand gesloten.

Aanleiding tot sluiten

De sluitingen zijn op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de bekendheid van de panden als drugspand doorbroken en de openbare orde hersteld. De panden zijn verzegeld en omwonenden zijn geïnformeerd over de sluiting.