Chronisch ziek? Met bewegen kunt u meer!

9 november 2018

Vrijdag 16 november 2018 is er in De Kreek ‘Met bewegen kunt u meer!’ Een dag vol sport, plezier en ontspanning voor iedereen die met chronische ziekte te maken heeft.
Er is speciale aandacht voor mensen met diabetes en overgewicht, COPD, dementie, depressie en hart- en vaatziekten. U bent van harte welkom, net als uw mantelzorger of familielid.

Wat is een chronische ziekte?

Er zijn ziektes die niet vanzelf overgaan of waar geen behandeling voor is. Dat zijn chronische ziektes. Hoe iemand met een chronische ziekte zich voelt is erg verschillend. Van sommige chronische ziektes heb je een tijd geen last, maar dan ineens heb je pijn of word je moe. Er zijn ook chronische ziektes waarvan je altijd een beetje last hebt. Een chronische ziekte zie je vaak niet aan de buitenkant. Daarom is het voor andere mensen soms moeilijk om er rekening mee te houden.

Wat is eraan te doen?

Een chronische ziekte is niet te genezen. Wel zijn er vaak medische behandelingen of dingen die iemand zelf kan doen om minder last van de ziekte te hebben, bijvoorbeeld medicijnen slikken, therapie volgen, of een dieet volgen. Bewegen kan ook helpen om minder last van de ziekte te hebben. Tijdens de dag ‘Met bewegen kunt u meer!’ zijn er verschillende specialisten aanwezig die over diverse chronische ziekten vertellen en ook over hoe u daarbij kunt bewegen.

Sport, spel, creativiteit en ontspanning

De dag draait niet alleen om beweging. Er is ook aandacht voor ontspannen en lekker in uw vel zitten. Geniet van een gezonde en gezellige lunch, verzorgd door de enthousiaste leerlingen van de Praktijkschool Westfriesland. Zing en dans mee tijdens een muzikale reis door de tijd of schuif aan bij het muzikale theaterstuk ‘Op de thee’. Wie meer van spel houdt dan van sport, kan plaats nemen achter het schaakbord of meedoen met de sport- en spelinstuif. En als u op zoek bent naar ontspanning, kunt u uw nagels laten lakken of een stoelmassage krijgen. Ook zijn er creatieve activiteiten voor mensen die graag met hun handen bezig zijn. Tot slot kunt u de herinnering aan deze dag vastleggen in een fotohokje.

Aanmelden

De kosten voor deze dag zijn 5 euro inclusief lunch. Dit evenement heeft inmiddels al plaatsgevonden. Aanmelden is niet meer mogelijk.