De wijk vergroenen? Ontdek het op 24 september

16 september 2022

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen’ laat zien hoe wijkbewoners hun straat vergroenen. Zo kunt u wandelend of fietsend een aantal adoptietuinen bezoeken. Hoe dit werkt en wat de voordelen daarvan zijn, wordt toegelicht door wijkbewoners die zelf al grond geadopteerd hebben.

Routekaart

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen’ heeft een routekaart langs een aantal adoptietuinen gemaakt. Deze kaart is vanaf 22 september te downloaden via www.risdamgroen.nl. De kaart is vanaf 24 september ook tussen 9.45 en 10.15 uur op te halen bij Wijkcentrum De Cogge. Op deze manier is het mogelijk om de route zelfstandig lopend of fietsend af te leggen.

Kom langs op 24 september

Vanaf 9.45 bent u welkom in Wijkcentrum De Cogge. Daar wordt verteld hoe adoptie werkt en wat er bij komt kijken. Inwoners die al grond hebben geadopteerd, vertellen tijdens de route waarom en hoe zij deze grond onderhouden. Er is ook een gids die algemene informatie vertelt over de mogelijkheid van adoptietuinen. Deelname is gratis. Wilt u met een gids de tuinen bezoeken? Stuur dan een mail naar ted@vanderbruggen.net met uw naam en telefoonnummer. Wilt u zelf aan de slag met adoptiegroen? Kijk voor meer informatie de pagina Openbaar groen adopteren.