Denk mee over de invulling van fitness op het Hoornse stadsstrand

6 september 2022

Naar verwachting zomer 2023 gaat het eerste deel van het stadsstrand open. Dit deel krijgt een openbaar fitness/calisthenics park. U kunt uw wensen en ideeën voor de invulling hiervan doorgeven.


Een openbaar fitness/calisthenics park is een van de populaire wensen die inwoners eerder hebben aangedragen voor het stadsstrand. Nu is het moment om daar verder invulling aan te geven. Welke type toestellen moeten daar komen? Geef uw wensen en ideeën door via: www.vooreenmooiestad.nl/denkmee.

Gekozen sport en spel op het stadsstrand

In een calisthenics park staan toestellen die specifiek ontworpen zijn voor het trainen met eigen lichaamsgewicht. In 2020 konden inwoners uit Hoorn en de regio via het platform ‘Voor een mooie stad’ ideeën delen voor de invulling van het Hoornse stadsstrand. Vier populaire ideeën die veel stemmen kregen, krijgen een plek op het stadsstrand: een voetbalveld, een beachvolleybalveld, openbare fitnesstoestellen/calisthenics park, en een speelplek voor kinderen. Dit worden openbare sport- en speelplekken waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Het idee voor fitnesstoestellen op het stadsstrand werd in 2019 ook door de gemeenteraad gekozen als een van de winnaars van de initiatievenmarkt.

Wensen voor invulling fitness/calisthenics park

In het eerste deel van het stadsstrand, van schouwburg het Park tot aan de wandelbrug, komt het fitness/calisthenics park. Zie hiervoor ook de plattegrond van het stadsstrand. In het najaar start de aanbesteding van dit park. Nu is het moment om er verder invulling aan te geven. De gemeente heeft in augustus de indieners van de ideeën gevraagd naar hun wensen, en vraagt dit nu aan alle andere geïnteresseerden. Wethouder Arthur Helling: ‘Als je wensen en ideeën hebt over de invulling, laat het ons graag weten. Het helpt ons om het stadsstrand te maken tot een plek waar inwoners en bezoekers vele dagen van het jaar plezier van kunnen hebben.’ Je kunt tot en met 25 september je voorkeuren doorgeven via dit formulier www.vooreenmooiestad.nl/denkmee 

Planning

Naar verwachting kan het eerste deel van het strand, van de schouwburg tot aan de geplande wandelbrug, in de zomer van 2023 worden geopend. Het tweede deel van het strand, van de wandelbrug tot aan de verkeersbrug bij de Galgenbocht, is dan nog nodig voor het veilig aanvoeren van materiaal voor de bruggen. Naar verwachting kan in de zomer van 2024 het gehele strand worden geopend. Kijk voor meer informatie op de pagina Stadsstrand.