Eenhoornzegel voor Shantymen Kaap Hoorn

27 januari 2020

Zaterdag 25 januari vierde het koor Shantymen Kaap Hoorn haar 25-jarig bestaan. Wethouder Samir Bashara feliciteerde het koor tijdens hun jubileumconcert met een Eenhoornzegel.

Shantymen Kaap Hoorn is een meerstemming Shantykoor. Het koor zingt shanties, seasongs en nautische folk. Per jaar treden ze zo’n 25 à 30 keer op. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, Zwitserland en België. Ook verzorgen zij optredens voor buitenlandse toeristen op cruiseschepen die ons bezoeken.

Het repertoire van Shantymen Kaap Hoorn beslaat zo’n 100 nummers. Het koor zingt niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans en zelfs in het Zweeds en Russisch. Instrumentaal wordt het koor begeleid door een combo; muzikanten die onder andere accordeon, gitaar en Ierse drum bespelen.

Waardering

Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente. Meer informatie staat op de pagina Gemeenteonderscheiding.