Eenhoornzegel voor Stichting Samenspel

5 oktober 2020

Wethouder Simon Broersma heeft zondag 4 oktober een Eenhoornzegel van 500 euro uitgereikt aan Stichting Samenspel vanwege het 50-jarig bestaan van de stichting.

Voorzitter Kees Bennis (links) ontvangt het Eenhoornzegel uit handen van wethouder Broersma (rechts)


Stichting Samenspel verzorgt het dorpsblad Samenspel dat elke twee weken verschijnt in Blokker, Oosterblokker, Bangert en Oosterpolder, Zwaag en Zwaagdijk-West. In het blad staat het laatste nieuws over activiteiten van verenigingen, stichtingen en organisaties in deze dorpen.

Uitgebreider en professioneler

Samenspel startte in 1964 als clubblad van Sportvereniging Westfriezen. In 1970 werd Samenspel uitbreid met nieuws over de Zwaagse en Zwaagdijkse gemeenschap. Destijds had het Samenspel een oplage van ongeveer 1400. In de loop der jaren werd het Samenspel steeds uitgebreider en professioneler. In 2005 kwamen Blokker en Oosterblokker bij het verspreidingsgebied na het verdwijnen van het dorpsblad daar. Mede daardoor werd het blad interessanter voor lezers en adverteerders. Een professionele drukkerij verzorgt inmiddels de werving van advertenties en de druk. Naast de advertentie-inkomsten, moet het Samenspel het financieel hebben van de vrijwillige bijdrage van lezers. Vrijwilligers zorgen voor de redactie, opmaak en distributie. Samenspel, met inmiddels een oplage van 7.000, wordt door jongeren rondgebracht tegen een kleine vergoeding.