Eenhoornzegel voor Volleybalvereniging Wham Wham

23 oktober 2020

Vrijdag 23 oktober heeft wethouder Kholoud al Mobayed een Eenhoornzegel uitgereikt aan Volleybalvereniging Wham Wham. De volleybalvereniging krijgt het zegel vanwege hun 50-jarig bestaan.

Wethouder Al Mobayed (links) overhandigt het Eenhoornzegel aan voorzitter Henk Snoeijer, rechts penningmeester Jan van den Bos.


De feestelijke jubileumactiviteiten van Wham Wham kunnen door de maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan. Daarom kwamen voorzitter Henk Snoeijer en penningmeester Jan van den Bos naar het stadhuis om het Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro in ontvangst te nemen.

Wham Wham door de jaren heen

Wham Wham is in oktober 1970 opgericht in Zwaag. Dit kwam voort uit een Zwaags jeugdkamp in 1969 waar een touw tussen twee bomen werd gespannen en waar vervolgens enthousiast werd gevolleybald. In 1970 was de thuisbasis een sportzaal aan de Julianalaan. In 1980 verhuisde Wham Wham naar Sporthal Zwaag aan het Munnikenwoud. In 1993 fuseerde verenging met volleybalvereniging TOG en sinds 2002 wordt er gespeeld in sporthal de Opgang. Tegenwoordig wordt er door Wham Wham ook beachvolleybal gespeeld. Zij zijn ook betrokken bij de organisatie van het beachvolleybaltoernooi op de Roode Steen. Wham Wham heeft momenteel ongeveer 160 leden, waarvan 50 jeugdleden. Om de jeugd enthousiast te maken voor de sport, geven vrijwilligers onder meer clinics op basisscholen.