Eenhoornzegel voor jubilerend PCOB

26 september 2019

De Protestantse Christelijke Ouderen Bond (PCOB) Hoorn, Blokker en Zwaag bestaat 50 jaar. Woensdag 25 september, tijdens de jubileumviering van de bond, overhandigde wethouder Kholoud al Mobayed een Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro als felicitatie.

De lokale PCOB-afdeling organiseert elk jaar meerdere bijeenkomsten en uitstapjes voor hun leden. Zo kunnen de leden bijvoorbeeld naar interessante presentaties en lezingen over religie, e-bikes en het omgaan met computers. Ook ontvangen de leden regelmatig nieuwsbrieven en magazines met korting op het gebied van verzekeringen en reizen.

Belangenbehartiging

De PCOB behartigt de belangen van hun leden als het gaat om gezondheidszorg, wonen, welzijn, financiën en vervoer. Ook bieden zij hulp bij bijvoorbeeld de belastingaangifte en aanvragen van toeslagen.

Wethouder Al Mobayed: ‘Niet alleen biedt de PCOB hulp en kennis om oudere inwoners op de hoogte te houden van wat voor hen belangrijk is, er is ook ruimte voor gezelligheid en ontmoeting. Dat is heel waardevol voor onze samenleving.’

Eenhoornzegel

Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag, leest u op de pagina Eenhoornzegel.