Eerste paal vernieuwd stadhuis Hoorn geslagen

20 januari 2023

De eerste paal van de uitbreiding van het stadhuis is vrijdagmiddag 20 januari 2023 geslagen. Na ruim 1,5 jaar voorbereiding zijn de werkzaamheden voor de renovatie van het stadhuis gestart.

Van links naar rechts: Arthur Helling, Adriana Kessens, Heerke Osinga en Pieter van Kruistum.

De eerste paal werd geslagen onder toeziend oog van wethouder Arthur Helling, directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening Adriana Kessens, projectmanager Pieter van Kruistum en Heerke Osinga van aannemer Dijkstra Draisma. Arthur Helling: ‘Het is een bijzonder moment vandaag, nu het echte uitvoerende werk gaat beginnen. Over 1,5 jaar kunnen we iedereen weer ontvangen in een fris en modern stadhuis.’

Werkzaamheden

In totaal worden er 115 heipalen geslagen voor de uitbreiding. Onder voorbehoud van de juiste weersomstandigheden zijn de heiwerkzaamheden op vrijdagmiddag 27 januari 2023 afgerond. De inpandige sloopwerkzaamheden zijn ook in volle gang. Het gerenoveerde stadhuis zal halverwege 2024 weer in gebruik genomen worden.

Energieneutraal

Aannemer Dijkstra Draisma en installateur Lomans gaan het gebouw duurzaam en circulair renoveren tot een volledig gasloos gebouw. Directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening Adriana Kessens: ‘Het vernieuwde stadhuis is straks een modern, duurzaam gebouw waar we prettig met elkaar kunnen samenwerken en er volop ruimte is om elkaar weer te ontmoeten. En waar we onze inwoners een optimale dienstverlening kunnen bieden. Ik kijk er enorm naar uit!”

Tijdelijk bezoekadres

Tijdens de werkzaamheden zijn inwoners welkom in het tijdelijke pand. Dit is het gebouw van de Rabobank aan de Nieuwe Steen 29.