Energiesubsidie voor woningeigenaren en huurders

14 januari 2022

Vanaf zaterdag 15 januari 2022 kunnen woningeigenaren en huurders een subsidieaanvraag indienen om energiebesparende maatregelen te nemen.

Een keuken met een pan op een gasfornuis


Woningeigenaren en huurders die hun huis willen verduurzamen, kunnen vanaf zaterdag 15 januari een subsidieaanvraag indienen. Met de energiesubsidie van de gemeente Hoorn krijgt u voor bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie, HR++ glas, koken op inductie, zonnepanelen en groene daken maximaal € 500subsidie. In totaal stelt de gemeente € 100.000 beschikbaar. 

Met de energiesubsidie wil de gemeente het makkelijker maken voor inwoners om te investeren in een duurzame woning. Met een woning die minder energie verbruikt en comfortabeler is, bespaart u op de maandelijkse energielasten.

Voorwaarden

Naast woningeigenaren is de energiesubsidie nu ook voor huurders. De regels zijn hetzelfde: u kunt subsidie krijgen over 10 procent van de gemaakte kosten. Hierbij geldt een maximum subsidiebedrag van € 500 per huishouden. Aanvragers die twee maatregelen tegelijk nemen ontvangen 15 procent van de gemaakte kosten met een maximum subsidiebedrag van € 750.

Aanvraag indienen

Vraag de energiesubsidie aan voordat het werk is uitgevoerd. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor de energiesubsidie geldt: op = op. Ga voor alle informatie naar de pagina Subsidie energiebesparende maatregelen. De aanvraag kunt u vanaf zaterdag 15 januari indienen.

Subsidies Rijksoverheid

Per 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen bij de Rijksoverheid voor isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd. Naast de lokale subsidie van de gemeente mag u voor dezelfde maatregelen ISDE-subsidie aanvragen. Kijk voor meer informatie over deze en andere subsidies op de website van de Rijksoverheid.