Extra geld voor inkomens tot 150% van de bijstandsnorm

23 november 2022

Huishoudens met een inkomen van 120% tot 150% van de bijstandsnorm, hebben eenmalig recht op een financiële ondersteuning van €550. De gemeenteraad heeft dit dinsdag 22 november unaniem besloten.

De vergadering was ingelast om de financiële steun zo snel mogelijk te kunnen verlenen. Bij het vaststellen van de begroting 2023 heeft de raad op 8 november 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor financiële ondersteuning van Hoornse inwoners die te lijden hebben onder stijgende energiekosten en de inflatie. Huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm hebben recht op energietoeslag en andere vormen van inkomensondersteuning.

Éénmalig

Huishoudens die net boven deze norm zitten, hebben ook moeite met rondkomen. Huishoudens met een inkomen van 120% tot 150% van de bijstandsnorm kunnen nu eenmalig een aanvraag doen voor een energietoeslag van 550 euro.  

Aanvragen en meer over de inkomensgrenzen

Inwoners kunnen de energietoeslag per direct aanvragen. Het aanvraagformulier is te vinden op www.hoorn.nl/energietoeslag. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over de inkomensgrenzen. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt, of heeft u moeite met rondkomen? Neem dan contact op met de afdeling Rondkomen, of kom langs bij een van de spreekuren van 1.Hoorn.