Extra toezicht en handhaving in december

4 december 2019

De gemeentelijke handhavers draaien extra diensten in de avonduren tijdens de decembermaand. In december ervaren veel inwoners (vuurwerk)overlast en is de kans op inbraken groter wanneer het vroeger donker is.

Handhavers houden toezicht in de avonduren

Team Handhaving houdt daarom extra toezicht tijdens feestdagen en op koopavonden. Ook worden er speciale acties gehouden waarbij inwoners in de avonduren, buiten kantoortijden, vuurwerkoverlast kunnen melden via de Facebookpagina van Team Handhaving. Deze worden dan direct opgevolgd. De eerste Facebookactie is vrijdag 6 december.

Facebookactie tegen overlast

Op 6, 12, 19 en 20 december organiseren de handhavers via hun Facebookpagina een speciale meldactie voor vuurwerkoverlast. Inwoners kunnen die avond via de chatfunctie via de Facebookpagina van Team Handhaving melding doen. Op basis van de ernst van de melding komen de handhavers direct in actie. Zo kunnen overlastgevers worden aangepakt en krijgt de gemeente meer zicht op het soort overlastsituaties in deze periode. De handhavers bezoeken daarnaast om overlast tegen te gaan ook preventief de bekende locaties waar jongeren vaak hangen.

Melden is belangrijk

Juist bij vuurwerkoverlast is het belangrijk snel te melden en daardoor ter plaatse te zijn om illegaal afsteken van vuurwerk te kunnen constateren en de daders te beboeten. De boete kan oplopen tot 400 euro of een taakstraf. Mocht er een dreigende situatie zijn dan moeten inwoners altijd 112 bellen. Meldingen die geen spoed vragen, worden wel geregistreerd, maar later tijdens reguliere rondes opgepakt. Denk aan het melden van foutgeparkeerde aanhangwagens. Deze kunnen ook via www.hoorn.nl/melding worden gemeld.