Festival Wijkkijk zondag 7 juli

15 maart 2019

Het festival Wijkkijk in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier dat vorig jaar voor de eerste keer werd gehouden, krijgt op veler verzoek een tweede editie in 2019. Ook bij deze Wijkkijk staat ontmoeting centraal.

Eerste editie in 2018

Vorig jaar lieten tijdens de Wijkkijk meer dan tweehonderd wijkbewoners zich van hun artistieke en creatieve kant zien. Er werden vele verhalen verteld door middel van zang, dans, theater, foto’s en films, muziek en beeldende kunst. ‘Vertel je verhaal en leer elkaar beter kennen’, dat was het motto. Overal in de wijk liepen en fietsten mensen rond met een wapperende festivalkrant in de hand. Meerdere optredens vonden plaats bij mensen thuis of in hun tuin. Overal waren ontmoetingen, maakten vreemden kennis, en praatten bekenden bij en werden herinneringen gedeeld. Missie geslaagd, zo bleek tijdens de afsluitende picknick, waar velen met elkaar nagenoten. Op veler verzoek komt ook in 2019 een Wijkkijk, en wel op zondag 7 juli 2019. 

Doe mee met de Wijkkijk op 7 juli 2019

De voorbereiding voor de Wijkkijk op 7 juli is in volle gang. Ook op het komende festival valt weer veel te beleven, vertelt artistiek coördinator Ingrid Docter. “Zo komen in inloophuis Pisa mensen vertellen wat ze met het gebouw hebben: van de drukker die er vroeger werkte tot de huidige bezoeker nu. Ook komt er een route rondom de verdwenen winkels en een rondgang langs bijzondere sociale woningbouw. We zijn nog op zoek naar meer mensen die hier aan bij willen dragen.’ 

Route van de verdwenen winkels

Ingrid Docter: ‘In Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier waren vroeger allerlei kleine en grotere winkels. Grutters, slagers, bakkers, sigarenwinkels, snoepwinkels, ijsloketten. We zijn de verhalen rondom de winkel aan het verzamelen. We zijn op zoek naar zangers, acteurs, vertellers die een geschiedenis van een van de verdwenen winkels wil vormgeven. Als je wilt, coachen we je bij het maken van je verhaal. En ook als je beeldmateriaal of anekdotes hebt over deze winkels, dan horen we dat graag!’ Mail hiervoor naar ingriddocter@hotmail.com.

Het Rooie Dorp, Truydemanhof

‘Ook zijn we op zoek naar ‘gidsen’ die bezoekers willen meenemen in een rondgang van zo’n twintig minuten bij bijzondere sociale woningbouw in de wijk.’ aldus Ingrid Docter.  ‘Dan denken we bijvoorbeeld aan het Rooie Dorp, het Truydemanhof, de Johannes Poststraat, de Mauritsstraat en de Binneblijfstraat.’

Aanmelden

Wilt u meedoen aan Wijkkijk op zondag 7 juli? Aanmelden kan via ingriddocter@hotmail.com.

Blijf op de hoogte

Een wijkbewoner is weer speciaal voor Wijkkijk een facebookpagina gestart: fb.me/wijkkijk.  Volg deze pagina voor het laatste nieuws.