Gluren bij duurzame buren

9 september 2020

De Westfriese gemeenten organiseren van 20 tot en met 26 september een nieuw evenement, ‘Gluren bij de Duurzame Buren’. Inwoners uit Westfriesland kunnen elke dag, een week lang, digitaal binnen gluren bij zeven Westfriese huiseigenaren. Zij hebben hun woning duurzaam verbouwd en vertellen over hun ervaringen.

‘Gluren bij de Duurzame Buren’ is een digitale variant op de succesvolle ‘Westfriese Duurzame Open Huizen Dag’ van vorig jaar. Deze dag gaat dit jaar helaas niet door vanwege de coronasituatie. Toch willen de gemeenten ook nu Westfriese huiseigenaren inspireren over de energiebesparing- en verduurzamingskansen. Het voordeel van Gluren bij de Duurzame Buren is dat het laagdrempelig is om deel te nemen. Gewoon achter de laptop, vanuit de eigen woonkamer.

Diverse maatregelen te zien

De deelnemende woningen zijn divers. Van een tussenwoning met infraroodverwarming, naar een nul-op-de-meter-stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. Reporter Chris Wobben verzorgt elke dag enthousiast een rondleiding en bespreekt samen met de huiseigenaar de toegepaste duurzame maatregelen. Na afloop kunt u via de chat al uw vragen stellen aan de inwoners en een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket.

Martien Bosch uit Hoorn laat graag zien hoe hij stapsgewijs zijn woning heeft verduurzaamt en hoopt u ook te inspireren. Zijn huis is digitaal te bezichtigen op 23 september. ‘Ik heb stap voor stap energiebesparende aanpassingen gedaan en het is leuk om te zien hoe de buren ook overtuigd raken om energiebesparende maatregelen te nemen’, vertelt Martien.

Aanmelden en meer informatie

Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Lees alle informatie over aanmelden en deelnemende woningen op de website van het Duurzaam Bouwloket.

De heer Bosch bij voor zijn duurzame woning

De heer Bosch bij voor zijn duurzame woning.